Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Twello - duo verdacht van oplichting                      |
De politie heeft een Amersfoortse broer (40) en zus (42) aangehouden. Zij worden ervan verdacht dure fietsen na een proefrit niet terug te brengen. De fietsen worden kennelijk via internet verkocht. Het duo werd onlangs onder Muiden aangehouden. De man blijft in voorlopige hechtenis.

Ruim een week nadat de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland waarschuwde voor een man die dure fietsen meekreeg voor een proefrit en deze niet terugbracht, is deze onder Muiden door de gewaarschuwde politie aangehouden. De man was in het gezelschap van zijn zus en beiden werden met hun auto gevolgd door een fietsenhandelaar uit Medemblik, waar kort daarvoor een fiets na een proefrit niet was teruggebracht.

De werkwijze van de man wekte vertrouwen bij verkopers omdat hij in sommige gevallen een polstasje achter liet, wanneer hij een proefrit ging maken. Als de man niet terug kwam en je in het tasje keek, bleek er onbruikbaar spul in te zitten. Geen naam, geen gegevens en weg was je super bike van soms 2000 euro!

Bij een onderzoek in de woning van de vrouw werd de in Twello verduisterde fiets terug gevonden. Het duo werd ingesloten voor verhoor en de vrouw is inmiddels weer in vrijheid gesteld; de man is na voorgeleiding voor de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De politie is met meerdere verduisteringszaken bezig en inmiddels zijn er aangiften van Twello, Harderwijk, Dronten, Nijkerk, Hoenderloo en Elburg bij de politie in onderzoek. Bij deze laatste zaken ging het om een poging en gaf de handelaar de fiets niet mee.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --