Ingezonden persbericht


Published: 07:45 23.04.2007 GMT+2 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus benoemt nieuwe leden wetenschappelijke adviesraad

Het Nederlandse biofarmaceutische bedrijf OctoPlus N.V. (Euronext: OCTO) maakt vandaag bekend dat het drie nieuwe leden heeft benoemd voor zijn wetenschappelijke adviesraad (Scientific Advisory Board): professor Ab Osterhaus, professor Douwe Breimer en professor Peter van Brummelen. Huidig voorzitter professor Daan Crommelin en professor Wim Hennink zullen hun werk in de raad voortzetten. Drie leden zullen de raad verlaten: professor Jan Feijen, professor Bert Leufkens en dr. Paul Morrison.

Prof.dr. Ab Osterhaus is een vooraanstaand opinieleider op het gebied van virologie en zal de raad versterken met dertig jaar ervaring in dierlijke en humane virologie. Professor Osterhaus begon zijn carrière in Utrecht, waar hij cum laude afstudeerde aan de faculteit diergeneeskunde en vervolgens cum laude promoveerde in 1978. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan wetenschappelijk onderzoek voor het RIVM en het Erasmus Medisch Centrum. Professor Osterhaus heeft meer dan 650 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, biotech bedrijven opgericht en verschillende redactionele functies vervuld.

Prof.dr. Douwe Breimer is professor in de farmacologie aan de Universiteit Leiden sinds 1975. Hij was Rector Magnificus van de Universiteit Leiden van 2001 tot 2007. Hij is (co)-auteur van meer dan 500 wetenschappelijke artikelen op het gebied van farmacologie, biofarmaceutische wetenschappen, farmacokinetiek en metabolisme. Professor Breimer ontving meerdere wetenschappelijke onderscheidingen, waaronder zeven eredoctoraten. Hij is voorzitter van de raad van commissarissen van participatiemaatschappij Life Sciences Partners en was lid van het Innovatieplatform.

Prof.dr. Peter van Brummelen is een onafhankelijk adviseur op het gebied van farmaceutische ontwikkeling en commissaris bij een aantal biotech bedrijven. Hij heeft verschillende management functies vervuld bij Yamanouchi Europe, Solvay Pharmaceuticals en Hoffmann La Roche, waar hij een belangrijke bijdrage leverde aan de succesvolle ontwikkeling van meerdere geneesmiddelen in verschillende therapeutische gebieden. Professor Van Brummelen studeerde en promoveerde aan de Universiteit Leiden. Daarnaast was hij specialist op het gebied van interne geneeskunde en heeft hij verschillende functies bekleed aan de universiteiten van Leiden en Basel (Zwitserland). Hij is (co-)auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties.

"Wij zijn verheugd dat wij deze drie nieuwe leden mogen verwelkomen in onze wetenschappelijke adviesraad en kijken uit naar hun waardevolle bijdrage," zegt Joost Holthuis, CEO van OctoPlus. "Wij willen professor Feijen, professor Leufkens en dr. Morrison hartelijk danken voor hun bijdrage aan het succes van ons bedrijf."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: 071 524 4044

Over OctoPlus
OctoPlus N.V. is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op zijn gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich op de ontwikkeling van langerwerkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica en andere geneesmiddelen.

Daarnaast is OctoPlus ook een vooraanstaande leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten in injecteerbare formuleringen. De inkomsten en expertise die OctoPlus verkrijgt door deze formulerings- en productiediensten te leveren, helpen het bedrijf bij zijn eigen ontwikkelingsprogramma's voor geneesmiddelen.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op onze website: www.octoplus.nl.

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die verband houden met de onderneming, de financiële prestaties en resultaten van OctoPlus N.V. alsmede de bedrijfstak waarin het bedrijf opereert. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige plannen, inschattingen en voorspellingen van OctoPlus N.V., evenals zijn verwachtingen met betrekking tot externe omstandigheden en gebeurtenissen. Met de woorden "verwachten", "voorzien", "voorspellen", "schatten", "van plan zijn", "kunnen zijn", "had kunnen zijn", "behoren", "zullen", "voornemens zijn", "geloven" en soortgelijke uitdrukkingen worden toekomstgerichte verklaringen bedoeld. Wij waarschuwen investeerders dat bepaalde belangrijke factoren, en de risico's en onzekerheden die inherent zijn aan dergelijke verklaringen, ervoor kunnen zorgen dat feitelijke resultaten of uitkomsten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten of uitkomsten die in toekomstgerichte verklaringen zijn vervat. In het geval van enige tegenspraak tussen een Engelstalige en een Nederlandstalige versie van dit document, gaat de Engelstalige versie voor boven de Nederlandstalige versie.

Persbericht in PDF