Politie Amsterdam-Amstelland



Twee arrestaties en inbeslagname mini-bikes bij illegale streetrace / Diemen (23/04/07)

Zondagmiddag 22 april werden twee verdachten ( 18 en 24 jaar) gearresteerd voor betrokkenheid bij illegale straatraces aan de Oude Muiderstraatweg. De arrestatie ging gepaard met duw- en trekwerk waarbij een politiehond werd ingezet. Een vrouw die tot de streetracegroep behoorde raakte lichtgewond aan haar arm en is door ambulancepersoneel behandeld. De wijkteamrecherche van bureau Diemen heeft de zaak in onderzoek. Even na vijf uur reageerden agenten op een overlastmelding van illegale streetraces met mini-bikes en quads nabij de Oude Muiderstraatweg.

Een grote groep mensen, ongeveer 30 mannen, vrouwen en een aantal jonge kinderen, hadden op het parkeerterrein een parcours uitgezet waar met de illegale mini-bikes werd gereden. Toen één van de bestuurders door de agenten werd staande gehouden sloeg de sfeer om. De groep belemmerde het optreden van de agenten waardoor de verdachte met de mini-bike wist te ontkomen. Omdat de groep zich zeer agressief opstelde schoten enkele andere politie-eenheden te hulp. Terwijl de andere mini-bike- en quadeigenaren werden gecontroleerd kwam de weggereden verdachte weer terug op z'n mini-bike. Toen hij werd aangehouden en de mini-bike in beslag werd genomen sloeg de vlam in de pan. De verdachte rende het Diemerbos in terwijl een groot aantal mensen van de groep de agenten probeerden tegen te houden. De verdachte, die probeerde een achtervolgende agent af te schudden door een helm naar hem te gooien, werd na een achtervolging en met behulp van een politiehond ingerekend. Toen de groep de andere agenten belaagde werd ook hier de politiehond ingezet. Hierbij werd een 18-jarige man gearresteerd voor het belemmeren van de agenten en raakte een 30-jarige vrouw lichtgewond aan haar arm toen ze door een surveillancehond werd gebeten. Een mini-bike en een quad zijn in beslag genomen.
Medewerker restaurant overvallen, daders gevlucht / Ceintuurbaan (23/04/07)

Zondagavond 22 april rond kwart over elf werd een medewerker van een restaurant aan de Ceintuurbaan na sluitingstijd overvallen door twee daders. Zij bedreigden het slachtoffer met een mes en eisten geld. Met onbekende buit zijn beide daders gevlucht richting Sint Willibrordusstraat. Het slachtoffer is bij de overval niet gewond geraakt. Rechercheurs van het overvallenteam van Bureau Opsporing van District Zuid hebben de zaak in onderzoek.
Aanrijding met taxi, passagier gewond / Plantage Middenlaan (23/04/07)

Zondagmorgen 22 april rond kwart voor elf vond een aanrijding plaats op de trambaan van de Plantage Middenlaan. Een automobilist wilde keren op de rijbaan. Tegelijkertijd kwam een taxi vanuit dezelfde richting aanrijden over de trambaan. Deze kon niet meer op tijd uitwijken en raakte daarbij de kerende auto. De passagier van de taxi raakte aan het hoofd gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Politie onderzoekt de zaak.