Ingezonden persbericht


Concept achter Nederlandse Visa GreenCard verovert de wereld als ClimaCount

Repay International verzorgt wereldwijde uitrol

Den Bosch, 23 april 2007 - Het van oorsprong Nederlandse concept achter de Visa GreenCard wordt wereldwijd uitgerold onder de naam ClimaCount. ClimaCount is het eerste creditcardconcept ter wereld dat is gekoppeld aan een klimaatcompensatieprogramma voor de Co2-uitstoot van aangeschafte goederen en diensten. Houders van een ClimaCount-kaart kunnen automatisch een substantiële bijdrage leveren aan het verminderen van de belasting van het milieu. Repay International verzorgt de internationale verspreiding van deze creditcard met ondersteuning van PricewaterhouseCoopers. Repay International is een werkmaatschappij van Tendris Holding, een organisatie die ideeën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkelt of ondersteunt. De directie van Repay zal per 1 mei geleid worden door Patrick Bunnik, nu nog commercieel directeur van financieel dienstverlener Laser Services.

GreenCard is in 2004 in samenwerking met Visa en Laser Services in Nederland geïntroduceerd en was direct vanaf de start een groot succes. De Visa GreenCard is bijvoorbeeld in 2005 door de European Financial Management & Marketing Association (EFMA) uitgeroepen tot een van de meest innovatieve creditcards. Aankopen variërend van brandstof en vliegtickets tot kleding die met deze creditcard zijn gedaan, worden dankzij een ingenieus en door TNO getest rekensysteem gecompenseerd door het aanplanten van bomen, het opwekken van duurzame energie en het opkopen van emissierechten. Dat dit concept werkt, blijkt uit het feit dat de GreenCard per maand gemiddeld drie keer vaker wordt gebruikt dan 'gewone' creditcards.

In Nederland werft GreenCard zelfstandig kaarthouders. Voor de wereldwijde uitrol schakelt Repay International over naar een licentiemodel waarin banken en creditcardmaatschappijen het concept kunnen koppelen aan hun bestaande creditcards. PricewaterhouseCoopers ondersteunt de uitrol en presenteert het concept aan mogelijke partners in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. Daarnaast is deze organisatie ingeschakeld voor de controle van de compensatiemethodiek en de bestedingen van de compensatiebedragen. Voor de facilitaire ondersteuning heeft Repay International naast een kantoor in Den Bosch ook een vestiging in San Francisco geopend. Patrick Bunnik is benoemd tot CEO van deze organisatie: "We staan aan de vooravond van een revolutie in groene consumptie. Het milieu is een belangrijk aandachtspunt, zowel voor consumenten als bedrijven en overheden. ClimaCount speelt in op deze ontwikkeling door klimaatcompensatie te koppelen aan een relevante financiële dienst. Met dit internationale programma borduren we voort op het Nederlandse succes van de GreenCard. In de komende periode gaan we op zoek naar partners uit de financiële wereld om van dit initiatief wereldwijd een groot succes te maken", aldus Bunnik.

# # #

Over Repay International
Repay International B.V. is een werkmaatschappij van Tendris Holding B.V. en richt zich op de internationale uitrol van het creditcardprogramma ClimaCount voor klimaatcompensatie, het merk dat voor de internationale groei GreenCard opvolgt. Vanuit dit wereldwijde programma wordt de klimaatbelasting door de aanschaf van bijvoorbeeld brandstof, vliegtickets en andere vervuilende producten van kaarthouders volledig gecompenseerd. Dit doet ClimaCount onder andere door bomen aan te planten, duurzame energie op te wekken en emissierechten op te kopen.