Ballast Nedam besluit tot innovatieve leer- en support oplossing


'S-HERTOGENBOSCH, 20070423 -- Ballast Nedam, behorend tot de topvijf van Nederlandse bouwconcerns, is een nieuwe weg ingeslagen om medewerkers sneller en effectiever te leren omgaan met belangrijke veranderingen in het gebruik van kantoorsystemen. Het bouwbedrijf schakelde eerder dit jaar over van Microsoft Office 2000 en Lotus Notes naar Microsoft Office 2007 en koos voor ruim 2200 medewerkers LearningGuide MS Office 2007 voor directe leerondersteuning op de werkplek.

"We hebben intern een behoorlijke discussie gehad of het zinvol zou zijn onze mensen een uitgebreide klassikale training in het gebruik van Office 2007 aan te bieden. Dat zou zeer omvangrijk zijn geworden en we wilden iets anders. We hebben rondgekeken en onder meer gedacht aan e-learning, maar nadat ik door Ruud van Tongeren, ICT manager Applications bij ARCADIS, attent was gemaakt op LearningGuide bleek al gauw dat onze ideeën over leren en opleiden goed aansloten bij die van LearningGuide Solutions. Het klikte snel. We hebben dezelfde visie over informeel leren", zo zegt Menno de Jonge, Information Manager bij Ballast Nedam.

De hele overschakeling van Office 2000 en Lotus Notes naar Office 2007, SharePoint voor document management en Outlook 2007 zal zijn voltooid rond de bouwvakvakantie. In de maanden daarvoor wordt LearningGuide MS Office 2007 ingevoerd op alle locaties, zowel in binnen- als buitenland, te beginnen op het hoofdkantoor in Nieuwegein. Ballast Nedam is onder meer werkzaam in Nederland, Suriname, De Nederlandse Antillen, het Midden-Oosten en in enkele West-Afrikaanse landen.

Het effectief leren omgaan met Office 2007 wordt met het 'Electronic Performance Support Systeem' LearningGuide geïntegreerd in het werk en voorkomt daarmee uitgebreide trainingen, cursus of uitval van werkbare uren. Op de werkplek vormt LearningGuide de handige online vraagbaak met herkenbare voorbeelden. De gebruiker maakt zich op informele wijze, op de eigen werkplek, relevante en vaak taakafhankelijke kennis snel meester. Daarnaast kan men op ieder gewenst moment ook dieper op de materie ingaan.

Menno de Jonge verwacht aanzienlijke besparingen met LearningGuide: " We hebben geen langdurige klassikale trainingen meer en ik verwacht minder belasting voor onze ict-medewerkers en de helpdesk", zo stelt hij. LearningGuide MS Office 2007 wordt binnen de hele organisatie van Ballast Nedam zowel in het Nederlands als het Engels ingezet.

Over LearningGuide Solutions BV
LearningGuide Solutions levert producten en diensten die medewerkers ondersteunen in het toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden in veranderingsprocessen. Hiermee wordt de productiviteit van eindgebruikers verhoogd en de supportkosten verlaagd.