Masterclasses over de impact van het regeerakkoord van InnÓ Minds


HOOFDDORP, 20070423 -- De stichting InnÓ Minds geeft trainingen, workshops en masterclasses over het nieuwe regeerakkoord. Daarin vertaalt de stichting het regeerakkoord naar de dagelijkse praktijk van onder meer gemeentes, corporaties en het bedrijfsleven.

De politiek als bondgenoot
InnÓ Minds ontwikkelde een pakket aan trainingen die grondig inzicht geven in de inhoud, intenties en doelstellingen van het regeerakkoord. Motto van de trainingen is 'de politiek als bondgenoot', een van de pijlers uit het regeerakkoord zelf. De stichting vindt het belangrijk dat directies, managers en medewerkers van allerlei organisaties adequaat op het regeerakkoord weten in te spelen. Dat is namelijk cruciaal voor wie de komende jaren de politieke wind in de rug wil voelen en gebruik wil maken van kansen. En kansen bevat het regeerakkoord volop. Kansen voor de eigen organisatie, maar ook voor de samenleving als geheel.


Het regeerakkoord en de praktijk
Het regeerakkoord bevat voor gemeenten, corporaties, instellingen en andere (markt)partijen concrete handvatten. Maar: het is geen handboek. Het vergt veel inzicht, tijd en energie om het te vertalen naar de eigen strategie en praktijk. Marga Hoek, bestuursvoorzitter van InnÓ Minds: "Alleen toegesneden kennis en training helpt vooruit. Dat is een heikel punt vandaag de dag: er is een enorme kennisproductie, terwijl slechts een fractie van de kennis in praktijk wordt benut. Voor corporaties en zorginstellingen is het van belang slim in te spelen op mogelijkheden en op tijd nieuwe competenties te ontwikkelen. Gemeenteambtenaren en raadsleden moeten nadenken over een andere delegatie van verantwoordelijkheden. De uitdaging voor projectontwikkelaars, aannemers en andere partijen in het vastgoed is om dat vastgoed te bekijken als plekken met sociale functies."


InnÓ Minds bundelt innovatiekracht
InnÓ Minds is een onafhankelijk platform dat vernieuwende kennis uit de politiek, het bedrijfsleven, de (semi-)overheid, de wetenschap en burgers en hun organisaties bundelt. Doel is kennis en ervaring uit al deze werelden te verbinden en innovatiekracht bij elkaar te brengen. Dit vanuit de overtuiging dat er zo betere en duurzame integrale oplossingen ontstaan voor actuele economische, ruimtelijke en sociaal-maatschappelijke vraagstukken. InnÓ Minds initieert hiertoe diverse activiteiten en workshops en ontwikkelt pro-actief vernieuwende concepten.



Meer informatie: Marga Hoek (bestuursvoorzitter), margahoek@inno.nl / 023 556 32 90 (secretariaat) / 06 1001 3318. Informatie InnÓ Minds en de regeerakkoordtrainingen http://www.innominds.eu .