Diverse horeca gelegenheden eisen Jumpstyle-verbod


UTRECHT, 20070423 -- `Jumpstyle' heeft in de afgelopen maanden veel stof doen opwaaien. De jeugd is helemaal gek van de hype, maar de horeca is er allerminst blij mee. De reden is dat de Jumpstyle-hype dusdanig gegroeid is dat het ook negatieve gevolgen heeft voor de horecaondernemers.

In een Amsterdams Café brak onlangs een vechtpartij uit tussen jongeren. De vechtpartij was ontstaan door onbesuisd `Jumpgedrag' van jongeren.

Volgens een niet nader te noemen horecaondernemer, zou `Jumpstyle' agressiviteit in de hand werken, omdat er tijdens de muziek veel onbesuisde en wilde bewegingen worden gemaakt. Vooral bezoekers die alcohol hebben gebruikt zouden in dat geval door een slecht coördinatievermogen andere bezoekers tot last zijn. De kans op opstootjes is hierdoor vele malen groter is.

Er zijn voor de horeca ondernemers diverse andere redenen om het verbod op `Jumpstyle' te bekrachtigen. De dans verschaft namelijk veel ruimte waardoor er weinig bezoekers binnen kunnen treden. Daarnaast kan Jumpstyle ernstig letsel veroorzaken bij andere bezoekers of bij de persoon zelf. Daarnaast kan bedienend personeel niet goed functioneren, wanneer men overal aan het `Jumpstylen' is. Als gevolg van deze desastreuze zaken blijven de klanten weg, verdwijnt de gezelligheid in de kroeg/disco en daalt de omzet drastisch.

Diverse horecagelegenheden (o.a. in Den Haag, Scheveningen, Rotterdam en Amsterdam) hebben de armen in elkaar geslagen en willen via dit artikel een algeheel Jumpstyle verbod in horeca gelegenheden forceren.





bondvanhorecagelegenheden@gmail.com