Nieuwe bezoeksregel in de Bangkwang


Het weigeren van missionarisbezoeken en spontane bezoekers

BANGKOK, 20070423 -- Per 4 april is er een nieuwe bezoeksregel in de Bangkwang gevangenis in Thailand ingesteld. Op 1 januari is er wederom een nieuwe directeur in Bangkwang begonnen. Deze man is direct al begonnen met de bezoekruimte te halveren en heeft vanaf januari al het middagbezoek afgeschaft. Zijn tweede maatregel die in februari is ingevoerd, is het weigeren van missionarisbezoeken en spontane bezoekers. Nu met de laatste maatregel loopt de emmer dus vol voor de gevangenen. Bezoeken en brieven zijn hun enige stukje hoop en hget enige menselijk contact dat ze hebben.

Na de postboycotten wordt er nu dus ook het kleine beetje bezoek van de gevangenen afgepakt. Zo blijft er dus weinig over van contact met de buitenwereld. De gevangenen kunnen nu nog slechts een keer per week en dan alleen door familie, bezoek ontvangen. Voor de meesten van de gevangenen betekent dit dat ze dus helemaal geen of hooguit 1 a 2x per jaar bezoek kunnen ontvangen. Dit zal de spanning in de gevangenis vergroten.

Alle buitenlandse (niet Thai) gedetineerden hebben inmiddels een petitie ingediend ter protest. Ook zijn alle ambassades ingelicht. Hopelijk kunnen zij wat doen, zoniet, dan zullen er acties volgen zoals stiptheidsacties en als laatste ultiem middel een massale hongerstaking.

BRON: www.gevangeninthailand.nl





Gevangen in Thailand