TNT Group

Persbericht

TNT start inkoopprogramma eigen aandelen voor een bedrag tot 400 miljoen

20 april 2007 - Amsterdam TNT N.V. heeft vandaag aangekondigd dat het het inkoopprogramma van eigen aandelen voor een bedrag tot 400 miljoen op maandag 23 april 2007 zal starten. Het inkoopprogramma volgt op de voltooiing van de verkoop van de vrachtmanagementactiviteiten en zal worden uitgevoerd door ABN AMRO Bank N.V. TNT is voornemens de via dit inkoopprogramma verkregen gewone aandelen in te trekken.

Gezien de inkoopwaarde van tot 400 miljoen zal het maximale aantal gewone aandelen dat onder dit inkoopprogramma zal worden ingekocht ongeveer 12,0 miljoen bedragen, berekend op basis van de laatste handelstransactie voor de start van dit programma. Het inkoopprogramma zal starten op 23 april 2007 en zal na 5 maanden eindigen tenzij, onder andere, vóór die datum:

* de geaggregeerde waarde van de vanaf de start van dit programma door TNT ingekochte gewone aandelen 400 miljoen bereikt;
* tien procent van de uitstaande gewone aandelen zijn ingekocht, inclusief de gewone aandelen die reeds door TNT worden gehouden.

De maximaal te betalen prijs per gewoon aandeel onder het inkoopprogramma is hetzij de prijs voor het gewone aandeel in de laatste onafhankelijke transactie, hetzij de hoogste actuele onafhankelijke biedprijs op de handelsplatforms waar de aankoop wordt verricht, al naar gelang welke het hoogst is. Bovendien zal deze prijs niet hoger liggen dan de normale beurskoers plus 10 procent. Als normale beurskoers geldt het gemiddelde van de slotkoersen van het aandeel gedurende vijf beursdagen voorafgaand aan de dag van inkoop. Per dag zullen niet meer aandelen worden verworven dan 25 procent van het gemiddelde dagvolume van de aandelen die op de gereglementeerde markt waar de aankoop plaatsvindt, worden verhandeld. Het gemiddelde dagvolume is gebaseerd op het gemiddelde dagvolume dat in de 20 handelsdagen voorafgaand aan de datum van aankoop is verhandeld. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de bevoegdheid van de Raad van Bestuur verlengd om eigen aandelen in te kopen tot 20 oktober 2008.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.