Gemeente Zwolle

Documentaire ´An inconvenient truth´ op scholen in Zwolle


Datum uitgave: 04/20/2007

Alle scholen van het voorgezet onderwijs en beroepsonderwijs in Zwolle hebben de dvd van Al Gore´s documentaire 'An inconvenient truth' ontvangen. De documentaire gaat over de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. De gemeente Zwolle wil zo een steentje bijdragen aan bewustwording van Zwolse jongeren over klimaatverandering. De film is gratis aangeboden.

Milieuwethouder Gerard van Dooremolen overhandigt op maandag 23 april 2007 een exemplaar van 'An inconvenient truth' aan de heer J.H.M. Robben, directievoorzitter van De Groene Welle. Het moment van overhandiging vindt plaats bij De Groene Welle (Koggelaan 7, Zwolle) om 12.00 uur.

De film van Al Gore maakt op laagdrempelige manier het probleem van klimaatverandering duidelijk. In 'An inconvenient truth' (een ongemakkelijke waarheid), laat Al Gore zien wat volgens hem mythen en misvattingen zijn over de opwarming van de aarde; het broeikaseffect. Hij laat op indringende en enthousiaste wijze zien wat gewone burgers kunnen doen aan wat hij het 'planetaire noodgeval' noemt.

De gemeente Zwolle hoopt van harte dat de dvd getoond wordt op de scholen. De dvd past bij diverse vakken, omdat het milieu een onderwerp is dat los van achtergrond, religie, politieke kleur iedereen moet aanspreken.

Bron: afdeling Communicatie