Senternovem


16-03-2007 | Duurzaam Inkopen op KansRijk 2007

Op dinsdag 24 april 2007 organiseert SenterNovem voor de derde keer 'KansRijk: hét evenement voor duurzaamheid en innovatie'. Ook dit jaar bent u weer van harte welkom in het Nieuwegeins Business Center in Nieuwegein. Duurzaam Inkopen vindt u in het paviljoen Duurzaam Ondernemen. Het programma organiseert ook een workshop rondom duurzaam inkopen en MVO-projecten in de eigen regio.

Duurzaam Inkopen verzorgt de volgende workshop op KansRijk: Duurzame bedrijfsvoering - De overheid vraagt er om. Overheden vragen bij hun leveranciers steeds vaker naar duurzame producten en diensten . In 2010 willen veel overheden bij 50% van hun inkopen duurzaamheid betrekken. Rijksoverheden hebben zelfs de afspraak gemaakt om in 2010 al hun inkopen duurzaam te doen. Hiermee geven ze een enorme impuls aan de markt voor duurzaamheid. Daarnaast starten steeds meer overheden projecten om maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren bij het bedrijfsleven in hun directe omgeving. Hun eigen gedrag is daarbij het voorbeeld, of zou dit moeten zijn.
In deze workshop wordt u geïnformeerd over het programma Duurzaam Inkopen en de instrumenten die SenterNovem samen met MVO-Nederland heeft ontwikkeld voor MVO-projecten. Ook volgt een debat over de dillema's die binnen overheden kunnen optreden. Neemt die overheid de producten af van het bedrijf dat meedoet in een MVO-project bijvoorbeeld. Een interessante workshop zowel voor ambtenaren als bedrijven.
De workshop duurt 45 minuten.

Aanmelden voor KansRijk.