Gemeente Alkemade


Uitnodiging werkconferentie Wmo

21-03-2007

Hoe kunnen wij in Alkemade samenleven en elkaar ondersteunen als het nodig is? De gemeente hoort het graag van ù

De gemeente Alkemade organiseert dinsdag 24 april 2007 van 10.00 tot 16.00 uur een werkconferentie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). We nodigen inwoners, professionals, organisaties en de politiek uit om mee te praten. De uitkomsten van deze werkconferentie vormen de basis voor het schrijven van het Wmo-beleidsplan.

De Wmo is ingegaan op 1 januari 2007. Deze wet regelt zaken voor ouderen, gehandicapten, mantelzorgers en vrijwilligers, maar ook verenigingen en buurthuizen hebben met de Wmo te maken. Omdat de gemeente graag wil weten hoe we gezamenlijk invulling kunnen geven aan de Wmo, organiseert de gemeente deze werkconferentie. Het thema voor deze werkconferentie is: Hoe kunnen wij in Alkemade samenleven en elkaar ondersteunen als het nodig is?

Dit thema wordt uitgewerkt in zes groepen die zich gaan buigen over de volgende vragen:
1. Hoe kunnen wij elkaar helpen bij de opvoeding van onze jeugd? 2. Hoe kunnen wij elkaar informeren, ondersteunen en adviseren op het terrein van zorg en welzijn? 3. Hoe kunnen wij mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen? 4. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat mensen met een fysieke of psychische beperking zo lang mogelijk zelfstandig in onze omgeving kunnen blijven functioneren? 5. Hoe kunnen wij elkaar helpen om huiselijk geweld te voorkomen? 6. Hoe kunnen wij elkaar helpen om allerlei vormen van verslaving (drugs, computer, gokken, drank) te voorkomen? In de loop van de dag wordt ook plenair het onderwerp ´leefbaarheid´ besproken.

Het doel van de werkconferentie is na te denken over de verschillende onderwerpen uit de Wmo. De opzet van het programma is dan ook erg uitgebreid om zoveel mogelijk informatie boven tafel te krijgen. We hebben ervoor gekozen om de bijeenkomst overdag te houden om zo de opkomst te bevorderen en het uitgebreide programma tot zijn recht te laten komen. Mocht u op deze datum niet kunnen, maar wilt u wel aanwezig zijn, dan kunt u zich opgeven voor de werkconferentie in Jacobswoude. Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 16 april van 16.00 tot 22.00 uur.

Praat u mee?
De conferentie in Alkemade vindt plaats op dinsdag 24 april van 10.00 tot 16.00 uur. Wilt u deelnemen aan de conferentie? Meldt u zich dan vóór 2 april aan bij de gemeente. Stuur uw aanmelding met uw naam, adres, postcode en telefoonnummer naar: gemeente Alkemade, t.a.v. mevrouw Van der Zwaan, antwoordnummer 19021, 2300 VD Leiden of j.vanderzwaan@gemeentealkemade.nl of faxnr. (071) 331 66 01. Geef daarbij aan over welk van de bovenstaande 6 vragen u wilt meedenken. U kunt daarbij aangeven: eerste voorkeur/tweede voorkeur/geen voorkeur. U wordt ingedeeld bij één van de zes groepen. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur bij het indelen van de groepen, maar kunnen niet garanderen dat u in deze groep terecht komt.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en het programma van de dag. Daarin wordt ook de locatie van de conferentie vermeld.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze werkconferentie kunt u contact opnemen met mevrouw Van der Zwaan, tel. (071) 332 72 10 of mevrouw Den Hartogh-Sandstra, tel. (071) 332 72 50.