Senternovem


22-03-2007 | Eerste nieuwsbrief KansRijk 2007: ook dit jaar valt er weer een hoop te beleven!

Nog een dikke maand en dan is het zover! De derde editie van KansRijk vindt dit jaar plaats op dinsdag 24 april. In deze eerste nieuwsbrief leest u wat voor kansen er dit jaar voor het grijpen liggen.

Wilt u zich direct aanmelden? Ga dan hier naar het registratieformulier.

Minister-president Balkenende en president-directeur Willems praten over duurzaamheid
Duurzame ontwikkeling, daar draait het om in het ochtenddebat op KansRijk. Overheid en bedrijfsleven maken meer en meer `duurzame afwegingen' en ook kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en individuele burgers zijn actief betrokken. Duurzame ontwikkeling is een drager van het kabinetsbeleid. Daarbij gaat het niet meer om beschouwende analyses, maar over werkelijke duurzame afwegingen in beleid, uitvoering en bedrijfsvoering van overheid, maatschappelijke partners en bedrijfsleven. Minister-president Balkenende laat zijn licht schijnen over het beleid rondom duurzaamheid. Onder andere president-directeur van Shell Nederland én voorzitter van de Taskforce Energietransitie Rein Willems reflecteert. Dit mag u niet missen!

Uiteenlopende projecten in de race voor prestigieuze energieprijs Tijdens KansRijk wordt de winnaar van de Nationale Energie Toekomst Trofee 2007 bekend gemaakt. De NET-Trofee is de landelijke prijs van het ministerie van VROM voor excellente projecten op het gebied van energiebewust wonen en werken. Hiermee wil het ministerie goede initiatieven uit de markt in de schijnwerpers plaatsen en ervoor zorgen dat anderen deze voorbeelden kunnen volgen. Criteria daarbij zijn de mate van energiebesparing, getoond ondernemerschap, herhaalbaarheid (voorbeeldfunctie) en het vernieuwende karakter.

Uit tientallen inzendingen zijn inmiddels tien genomineerden gekozen. De genomineerde projecten zijn zeer uiteenlopend, zowel qua aard als inzender. Wat dacht u van het Wereld Natuur Fonds met een vernieuwbouwproject, een particulier die zijn eigen woonhuis duurzaam renoveerde, een gemeente die een stadsdeelcomplex bijzonder en natuurlijk ventileert of een woningbouwcorporatie die een galerijflat renoveerde op een duurzame manier die bewoners nog geld oplevert ook. Voor een toelichting op deze en de andere genomineerde projecten surft u naar www.net-trofee.nl. Of bekijk dit korte filmpje op internet.

Begin april selecteert een deskundige jury uit de tien genomineerde projecten drie finalisten. De prijs bestaat uit een glaskunstwerk van Lydia Schröder en een geldbedrag van 25.000 euro dat door de winnaar(s) dient te worden besteed aan een project of initiatief op het gebied van energiebewust wonen en werken.

Innovatiedebat zkt. interactie (m/v)
Innovatie is een onderwerp dat bij velen leeft. En velen hebben een mening over hoe het anders kan of anders moet in ons land. Dit vraagt om een goed gesprek: Het Innovatiedebat op KansRijk!

Een goed debat gaat over inhoud. Inhoud die u aanspreekt en aanleiding geeft om actief aan het debat deel te nemen.

Het Innovatiedebat op KansRijk willen we vraaggestuurd van inhoud voorzien. Door u!

Oefen daarom uw invloed uit op de inhoud van het Innovatiedebat en bepaal zelf welke onderwerpen wel en niet besproken worden! Op de website van KansRijk vindt u een poll met vier stellingen. Graag horen wij of u voor of tegen bent en welke stellingen u het meest danwel het minst aanspreken.

Workshops & Paviljoens
U kunt dit jaar niet alleen veel informatie halen. U kunt het ook brengen. Uiteraard via de debatten en de Meet & Greet-sessies, maar ook via de workshops en paviljoens. In de paviljoens vindt u adviseurs die graag met u in gesprek gaan. En ook de workshops bieden volop gelegenheid om met elkaar te brainstormen en te discussiëren. Een aantal workshops nodigen u zelfs op voorhand al uit om met uw ideeën te komen. En in workshop M-8, `Wat betekent REACH voor u?', belandt u midden in een quiz. Echt voor ieder wat wils dus! U vindt de omschrijvingen van de diverse workshops en paviljoens op www.senternovem.nl/kansrijk.

Ontmoeten en groeten!
Op KansRijk 2007 kunnen bezoekers kennismaken met een nieuw onderdeel, Meet & Greet. Je zou het netwerken met toppers kunnen noemen. Het gaat om ontmoeten en groeten. Om kansen pakken en contacten leggen, die anders moeilijker tot stand zouden komen. Visionairs en deskundigen op het gebied van duurzaamheid en innovatie verzamelen zich in een speciale ruimte en zijn een uur lang beschikbaar om ze het hemd van het lijf te vragen. Ieder uur zijn er weer andere VIP's te ontmoeten. Bezoekers kunnen zelf bepalen wie ze wanneer willen spreken. Netwerken op KansRijk was nog nooit zo leuk!

Voor meer informatie over KansRijk 2007: www.senternovem.nl/kansrijk

Heeft u zich nog niet aangemeld, ga dan hier naar het registratieformulier.

Tot ziens op KansRijk!