Senternovem


10-04-2007 | Tweede nieuwsbrief KansRijk 2007: Dit mag u niet missen!

Kansrijk programma! Met twee debatten, de uitreiking van de NET-Trofee, drie Meet & Greet rondes, twaalf paviljoens en 28 workshops belooft het weer een Kansrijke dag te worden. Kijk voor het volledige programma op onze site: www.senternovem.nl/kansrijk!

Aanmelden
Heeft u zich nog niet aangemeld, ga dan hier naar het registratieformulier.

Minister-president Balkenende werkt aan duurzaamheid op KansRijk Duurzame ontwikkeling is een kwestie van partnerschap, de overheid kan en wil het niet alleen doen. Dat is de boodschap van minister-president Balkenende tijdens het debat 'Duurzame ontwikkeling' op KansRijk. Wat vraagt dit van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en kennisinstellingen? En wat kunnen we van de overheid zelf verwachten?
Professor Jan Rotmans (DRIFT- Erasmus Universiteit Rotterdam) signaleert dat we voor een aantal grote opgaven staan, die vragen om een duurzame modernisering. Tenslotte reflecteert Rein Willems (president-directeur Shell Nederland en voorzitter Taskforce Energietransitie). Is de geschetste ambitie voor ondernemers haalbaar? Dit ochtenddebat mag u niet missen! Kom naar de derde editie van KansRijk op 24 april in het NBC te Nieuwegein en maak het mee.

Welke stellingen worden onderwerp van gesprek?
Tijdens het innovatiedebat worden niet alleen de winnaars van Smart Mix in het zonnetje gezet. Er wordt ook heftig gediscussieerd aan de hand van twee stellingen. Welke stellingen? Dat bepaalt u! Op de website van KansRijk kunt u kiezen uit vier stellingen.

De stellingen:

Stelling 1: Innovatiesubsidie is bij uitstek geschikt voor het MKB

Stelling 2: Innovatie richt zich teveel op technologie

Stelling 3: Succesvol innoveren kan alleen internationaal

Stelling 4: Duurzaamheid moet een verplicht criterium zijn bij het toekennen van subsidie

Ridder in de orde van Leren Ondernemen
Op KansRijk regent het lintjes. Met dit lintje belonen wij een ieder die het onderwijs ondernemender maakt. Draag iemand voor in ons paviljoen of doe de test! Zodat u of uw relatie vol trots dit lintje op Koninginnedag kan dragen, de ondernemenste dag der dagen. Kijk voor meer informatie op www.lerenondernemen.nl

Ketenbeleid en de aanpak van wijken
Dat duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan laten de workshops Schoon bouwen en wonen (E-4) en Ketenbeleid: kansen voor innovatie (M-6) zien. De eerste workshop tackelt één van de prioriteiten in het regeerakkoord; de aanpak van wijken. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Innovatieve instrumenten moeten dit communiceren en realiseren. In de tweede workshop draait het om een combinatie van milieuvriendelijke grondstoffen en ecodesign. De kern; door in een keten samen te werken kom je tot innovatieve manieren om duurzame producten op de markt te introduceren. Laat u tijdens KansRijk inspireren door deze en de 26 overige workshops.

Finalisten NET-Trofee bekend!
Tientallen inzendingen, tien genomineerden en sinds deze week drie finalisten. Kanshebbers zijn het Wereld Natuur Fonds, Kanters Bouw en Seinen Projectontwikkeling. De jury heeft bij de keuze voor de finalisten vooral gekeken naar de lange termijn. Naast het directe effect is het minstens zo belangrijk dat de projecten ook anderen een aanzet geven duurzaamheid structureel aan te pakken.

Tijdens de feestelijke uitreiking wordt een toelichting op de projecten gegeven. Woon de uitreiking bij en laat u inspireren door de voorbeelden. Neem deel aan KansRijk 2007!

Kijk op www.net-trofee.nl voor meer informatie over de NET-Trofee, de finalisten én een film waarin de kanshebbende projecten worden toegelicht.

KansRijk breder dan SenterNovem
Op KansRijk kunt u kennismaken met adviseurs, programma's en regelingen van SenterNovemen de verschillende ministeries. Het is ook de plek om in gesprek te raken met vertegenwoordigers van Syntens, Octrooicentrum Nederland, NWO en STW. Zo helpen de adviseurs van Syntens u graag op weg bij het vinden van een geschikt innovatienetwerk, vertellen deskundigen van het Octrooicentrum u alles over het aanvragen van een octrooi en zijn vertegenwoordigers van NWO en STW aanwezig om u op weg te helpen met financieringsmogelijkheden voor onderzoek. U vindt deze vier organisaties in het paviljoen 'Partners voor Innovatie'.

Ook IPO (Interprovinciaal Overleg), VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), EVD en het Klimaatbureau presenteren zich op KansRijk. Werkt u bij één van de twaalf provincies? Wellicht kan het IPO iets voor u betekenen. Het IPO ondersteunt en stimuleert de samenwerking tussen de twaalf provinciën. Bent u gemeenteambtenaar, dan is een gesprek met een medewerker van de VNG interessant voor u. De VNG behartigt de belangen van alle gemeenten bij andere overheden, zet de trend in het binnenlandse bestuur en bereikt zichtbaar resultaat voor raad, college en ambtenaren. Opereert u buiten de grenzen van Nederland? De EVD is als agentschap van het ministerie van Economische Zaken de uitvoeringsorganisatie van de rijksoverheid voor het faciliteren en het stimuleren van internationaal ondernemen en internationale samenwerking. En zoekt u expertise op het gebied van de klimaatproblematiek, dan bent u bij het Klimaatbureau aan het juiste adres. Het Klimaatbureau verzorgt de coördinatie en gezamenlijke communicatie van de landelijke campagne HIER. Deze landelijke campagne heeft ten doel Nederland meer te betrekken bij de nationale en mondiale klimaatproblematiek.

Website
Voor meer informatie over KansRijk 2007: www.senternovem.nl/kansrijk

Tot ziens op KansRijk!