Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Geluidbeleid bij evenementen

10 april 2007 print
Kermis, braderie, Tropical Night... De één ziet er naar uit, de ander er juist tegen op. Evenementen zorgen aan de ene kant voor levendigheid en gezelligheid, maar aan de andere kant ook voor klachten over geluidsoverlast. Hoeveel `lawaai' is toelaatbaar?

Om klachten over `lawaai' ten gevolge van evenementen in de toekomst beter af te kunnen handelen én te voorkomen, wil de gemeente afspraken maken. Beleid vaststellen. Op 24 april is er daarom een inspraakavond. Zodat ook u dit beleid kunt beïnvloeden.

Zekerheid

Zeker nu ook binnenkort het nieuwe evenemententerrein Legmeer West in gebruik wordt genomen, is een eenduidig beleid omtrent geluid belangrijk. Door randvoorwaarden voor wat betreft geluidsniveau vast te leggen, schep je immers een kader en dát geeft meer zekerheid voor zowel de organisatoren als de omwonenden.

In de inmiddels geschreven nota Geluidbeleid bij evenementen worden een flink aantal afspraken voorgesteld. Vanaf donderdag 12 april kunt u de nota downloaden of in komen zien op het gemeentehuis.

Inhoud nota

In de nota geluidbeleid bij evenementen wordt o.a. voor de diverse soorten evenementen vastgelegd of er al dan niet geluidsvoorschriften nodig zijn en zo ja, welke. Ook wordt in de APV per horecabedrijf 12 dagen per jaar een ontheffing verleend voor de reguliere geluidsniveaus. Bovendien wordt voor het nieuwe evenemententerrein Legmeer West het geluidsniveau vastgesteld, maar nog niet het áántal geluidproducerende evenementen.

Inspraakavond 24 april

Belanghebbenden, zoals organisatoren en bewoners, mogen hun mening geven over de nota. Hiervoor wordt een inspraakavond georganiseerd. Deze inspraakavond wordt gehouden op dinsdag 24 april om 19.30 in kamer 020 van het gemeentehuis te Uithoorn. Voor de inspraakavond kunt u zich telefonisch opgeven (513 111) of via het mailadres gemeente@uithoorn.nl o.v.v. inspraakavond geluidbeleid bij evenementen.

Tot 17 mei is inspraak mogelijk

Als u niet naar de inspraakavond kunt of wilt komen, kunt u tot 17 mei ook schriftelijk reageren. Stuur uw reactie, onder vermelding van `inspraak geluidbeleid bij evenementen' naar de gemeente Uithoorn, Postbus 8, 1420 AA Uithoorn. ^
braderie in De Kwakel