Provincie Noord-Holland

Arondéuslezing 2007 met Gerard Spong

10-4-2007

De bekende strafpleiter Gerard Spong zal op dinsdagavond 24 april in het Haarlemse Teylers Museum de derde Willem Arondéuslezing houden. En u bent uitgenodigd!

Gerard Spong is advocaat en vooraanstaand strafpleiter. In zijn praktijk beweegt hij zich op het terrein van zowel het nationale als het internationale strafrecht. Behalve drugs- en moordzaken is witteboordencriminaliteit ook zijn terrein. In zijn vak zet hij zich volledig in voor een eenzijdige belangenbehartiging, waarbij hij de controverse niet schuwt. Hij volhardt in zijn verzet tegen justitiële onderzoeksmethoden waarbij verdachten niet meer zelf hun wil kunnen bepalen, zoals bij ondervragingen onder hypnose. Marjolijn Uitzinger zal optreden als dagvoorzitter en leidt aansluitend het debat over de vragen en stellingen die Gerard Spong in zijn lezing naar voren heeft gebracht.

Historie
De Arondéuslezing is een initiatief van Provinciale Staten. In 2005, toen Nederland zestig jaar vrij was, besloten de Staten de maatschappelijke betekenis van de Noord-Hollandse kunstenaar en verzetsstrijder Willem Arondéus onder de aandacht te brengen door zijn naam aan een jaarlijkse themalezing met debat te verbinden. Opzet was het creëren van een podium waar allerlei, ook controversiële aspecten van het begrip vrijheid aan bod kunnen komen. De voorgangers van Spong zijn Rudi van Dantzig en oud-bisschop Monseigneur Bär.

Gerard Spong zal spreken tijdens de derde Willem Arondéuslezing. Strafpleiter Gerard Spong schuwt de controverse niet. (foto: Roy Beusker)

Laatste uitnodigingen
Voor de lezing op dinsdag 24 april, aanvang 20.00 uur, is een breed publiek uitgenodigd en u bent eveneens welkom. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar brinkma@noord-holland.nl. U ontvangt hierop uw toegangskaart(en) met programma en aanvangstijdstip.