Senternovem


13-04-2007 | Derde nieuwsbrief KansRijk: Meld u nu aan!

Nog een dikke week en dan is het zover: de derde editie van KansRijk. Wij hopen u te ontmoeten op 24 april.

Aanmelden
Heeft u zich nog niet aangemeld, vul dan het
online registratieformulier in.

Meet & Greet - Netwerken op KansRijk was nog nooit zo leuk! Op 24 april kunt u op KansRijk kennismaken met een nieuw netwerkonderdeel: Meet & Greet. In een informele setting krijgt u de gelegenheid om in gesprek te gaan met interessante personen. Dit kan bilateraal of in een kleine groep. Een ideale mogelijkheid om te netwerken.
In vier Meet & Greet-rondes heeft u de kans verschillende personen te spreken. Naast de directie van SenterNovem zijn ook vertegenwoordigers van bedrijven en de overheid aanwezig. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Stichting Food & Nutrition Delta, Shell, de VNG en de ministeries van VROM en VenW.
De definitieve indeling van de te ontmoeten personen ontvangt u tijdens uw registratie op KansRijk. Vooraf aanmelden voor dit onderdeel is niet nodig. Wij hopen u op 24 april te ontmoeten en begroeten op de Meet & Greet.

Naar de bioscoop
In het paviljoen Afval kunt u dit jaar naar de film. En wel naar de documentaire 'Waste = Food'. Hier ziet u wat we over een tiental jaren willen bereiken in Nederland: duurzame producten en productieprocessen die zo zijn ingericht dat de belasting voor het milieu tot een minimum wordt beperkt. Kom naar de bioscoop op het paviljoen Afval en laat u inspireren door deze nieuwe visie.

Minister-president Balkenende werkt aan duurzaamheid op KansRijk Duurzame ontwikkeling is een kwestie van partnerschap, de overheid kan en wil het niet alleen doen. Dat is de boodschap van minister-president Balkenende op KansRijk. Wat vraagt dit van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en kennisinstellingen? En wat kunnen we van de overheid zelf verwachten?

Professor Jan Rotmans (DRIFT- Erasmus Universiteit Rotterdam) signaleert dat we voor een aantal grote opgaven staan, die vragen om een duurzame modernisering. Tenslotte reflecteert Rein Willems (president-directeur Shell Nederland en voorzitter Taskforce Energietransitie). Is de geschetste ambitie voor ondernemers haalbaar?

Deze visie op duurzame ontwikkeling mag u niet missen! Kom naar de derde editie van KansRijk op 24 april in het NBC te Nieuwegein en maak het mee.
Tijd: 9.30 - 10.30 uur | Locatie: zaal 8 t/m 12

Minister Eurlings zet drie keer handtekening op KansRijk Het Nieuwe Rijden slaat aan, ook bij autoleasemaatschappijen. Tijdens deze derde editie van KansRijk ondertekenen minister Eurlings van VenW en SenterNovem samenwerkingsovereenkomsten met ING Car Lease, LeasePlan en Strix Lease Service. Tijd: 11.00 uur | Locatie: zaal 8 t/m 12

Het Nieuwe Rijden stimuleert energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag onder automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders. Wilt u zelf de rijstijl van Het Nieuwe Rijden ervaren? Kom dan naar het paviljoen Mobiliteit en stap in de "virtuele trainer", een rijstijlsimulator. U weet dan meteen of u met uw rijstijl bijdraagt aan een beter milieu. Voor meer info: http://www.hetnieuwerijden.nl/

Slim innovatiedebat
Tijdens het Innovatiedebat op KansRijk discussiëren succesvolle ondernemers en onderzoekers over innovatie. Zij doen dit onderling en bovenal met u. De deelnemers debatteren deze middag over twee stellingen. U kunt nu al invloed uitoefenen op de stellingen. Surf naar de KansRijk website en breng uw stem uit.
Tijdens het debat staan de beoogde ontvangers van de eerste subsidies uit de Smart Mix centraal. Laat u door hen inspireren en hoor met welke ideeën de zeven Smart Mix-consortia aan de slag gaan. Als u zelf innoveert of geïnteresseerd bent in innovatie, als u een mening heeft over innovatie in Nederland óf als u wilt weten hoe de Smart Mix-consortia het gaan aanpakken, dan is dit hét debat dat u zeker niet mag missen. Graag tot ziens bij het Innovatiedebat. Tijd: 15.30 - 16.30 uur | Locatie: zaal 8 t/m 12

Nederland in drie jaar duidelijk schoner - Impulsprogramma Zwerfafval op KansRijk
Samen werken aan een schoner Nederland. Daar draait het om in het Impulsprogramma Zwerfafval.
In het paviljoen Afval vindt u adviseurs van SenterNovem en Nederland Schoon die u vertellen wat het Impulsprogramma voor bedrijven en gemeenten kan betekenen en wat van bedrijven en gemeenten wordt verwacht.

Bijpraten over inzameling van verpakkingsafval
Speciaal voor gemeenten is de VNG aanwezig in het nieuwe KansRijk-onderdeel Meet & Greet. Karin Braams vertelt u van 11.15 tot 12.15 uur de laatste stand van zaken over de onderhandelingen met het bedrijfsleven over de inzameling van verpakkingen.

Ei van Columbus
Vindt uw organisatie duurzaamheid belangrijk? En probeert u dat te bereiken door innovatieve producten of diensten aan te bieden? Dan kunt u zich inschrijven voor het Ei van Columbus 2008: dé prijsvraag voor innovatie en duurzaamheid. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan kleine en grote bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden of kennisinstellingen. Voor de komende editie is het Ei van Columbus op zoek naar koplopers. Bezoek daarom op KansRijk de stand van het Ei van Columbus voor:
* Informatie over de prijs en prijzencategorieën
* Online aanmelden voor het Ei van Columbus
* Smakelijke voorproefjes

* Meedingen naar de KansReik-prijs

KansRijk ook voor gemeenten interessant
Zoals u in deze nieuwsbrief kunt lezen, is KansRijk ook voor gemeenten rijk aan kansen. En niet alleen op het gebied van afval. In de workshop 'Fijn stof, stof tot nadenken of stof tot actie?' (M-3) vertelt de gemeente Amsterdam hoe zij de luchtkwaliteit heeft aangepakt. En de workshop 'Herziening Milieuregelgeving in de praktijk' (M-1) praat u bij over de omgevingvergunning en het activiteitenbesluit. Ook op de beursvloer is er voor gemeenten veel te beleven. Kortom, ook voor gemeenten is KansRijk zeer interessant.

Heeft u zich nog niet aangemeld, ga dan hier naar het registratieformulier.

Tot ziens op KansRijk!