Gemeente Buren


Werkbijeenkomst gemeenteraad op 24 april

De eerstvolgende bijeenkomst van de gemeenteraad is gepland op 24 april, aanvang 19.30 uur.

Dit is geen formele raadsvergadering. Deze bijeenkomst heeft het karakter van een werkbijeenkomst. U kunt deze bijeenkomst als toehoorder bijwonen. Het Presidium heeft besloten voorrang te verlenen aan de takendiscussie. De reguliere vergadering voor de maand april komt hiermee te vervallen.

Bij de begrotingsbehandelingen van de afgelopen jaren is duidelijk naar voren gekomen dat de uitgaven en inkomsten van de gemeente structureel uit de pas lopen. Kortstondige bezuinigingsmogelijkheden bieden geen uitkomst meer. Voor de gemeenteraad is dit aanleiding om goed in beeld te brengen wat voor soort gemeente Buren wil zijn en welke taken daar bij horen. De discussie hierover wordt begeleid door KplusV organisatieadvies.

In de aanpak is een aantal raadsbijeenkomsten voorzien, waarbij toekomstvisie, uit te voeren taken en heroverwegingsvoorstellen centraal staan. Uitkomst moet zijn een structureel gezonde gemeente, ook in financieel opzicht. De gemeenteraad neemt hierover in de raadsvergadering van juni a.s. besluiten op hoofdlijnen.