Haagse Hogeschool

Carrièreperspectief 2007: Speeddate tussen student en bedrijf

Op 24 april kunnen studenten van De Haagse Hogeschool tussen 10.00 en 15.00 uur kennismaken met ruim 90 werkgevers tijdens het Carrièreperspectief 2007. De jaarlijkse banenmarkt van de hogeschool geeft studenten de gelegenheid om zich te presenteren aan bedrijven en zich te oriënteren op eventuele stages, afstudeerplaatsen of een baan voor na het afstuderen.

Speeddate

Het is bekend: de eerste indruk is vaak alles bepalend. Zo ook bij sollicitatiegesprekken: in nog geen minuut is duidelijk of het klikt of niet. Daarom wordt tijdens Carrièreperspectief ruimte vrijgemaakt voor speeddaten: in korte één-op-één gesprekken van maximaal tien minuten hebben bedrijven de mogelijkheid om snel kennis te maken met dit jaar afstuderende studenten van De Haagse Hogeschool. Een ideale kans om in kort tijdsbestek in contact te komen met een misschien toekomstige werknemer. In het Atrium van De Haagse Hogeschool worden zitjes gereserveerd waar bijna 40 bedrijven die zich hebben ingeschreven gedurende 2 of 3 ronden persoonlijk kennis kunnen maken met studenten die zich hiervoor tijdens het evenement inschrijven.

Om 13.00 uur zal columnist, televisiepresentator en voormalig hoofdredacteur van het blad Quote Jort Kelder vertellen over zijn loopbaan en carrièreperspectief. Verder is er op de banenmarkt onder meer de mogelijkheid voor studenten om hun CV te laten checken en om een sollicitatietraining te volgen.

De Haagse Hogeschool is een kennisinstelling voor kwalitatief hoogwaardig en innovatief hoger onderwijs, met als belangrijkste taak het opleiden van haar studenten tot gekwalificeerde en onafhankelijke professionals; tot denkende doeners. Hoe? Door haar studenten uit te dagen, te prikkelen, nieuwsgierig te maken en aan het denken te zetten. www.dehaagsehogeschool.nl