Gemeente Ede

nummer 68 / Ede, 17 april 2007

Dinsdag 24 april 2007 gespreksavond

College B&W brengt werkbezoek aan Bennekom

Burgemeester en wethouders van Ede brengen op dinsdag 24 april 2006 een werkbezoek aan Bennekom. s Middags maken de collegeleden een rondrit door Bennekom om allerlei ontwikkelingen te bekijken. s Avonds zijn de inwoners van Bennekom welkom op de gespreksbijeenkomst die de Dorpsraad Bennekom en het college samen organiseren. Deze ontmoeting vindt plaats in Kerkelijk Centrum t Kerkheem in Bennekom en begint om 20.00 uur.

Het college bekijkt eerst de ontwikkelingen aan de Westbreukelderweg. Hier is onder andere sprake van woningbouw. Daarna is er een rondrit in het gebied De Kraats. Hierbij bekijkt het college onder andere de ecologische heuvel aan de Harnsesteeg die in overleg met omwonenden is aangelegd. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan een biologische melkveehouderij die ook functioneert als zorgboerderij. Het college wordt op de locatie voor een nieuw kunstwerk nabij De Grift geïnformeerd over de tijdelijke kunstroute 14 k(a)raats, die deze zomer in het Binnenveld is uitgezet. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan het nieuwe verenigingsgebouw van muziekvereniging OBK.

Gespreksavond
Voor de gespreksavond in Kerkelijk Centrum t Kerkheem heeft het bestuur van de Dorpsraad Bennekom verschillende onderwerpen bij de gemeente aangekaart. Aan de orde komt de stand van zaken van de op- en afritten A12. Hierbij wordt ook uitleg gegeven over de procedure. Daarnaast is er aandacht voor de stand van zaken en ontwikkelingen van het Medisch Centrum/Brede School en de daarmee samenhangende verkeerssituatie Kierkamperweg/Commandeursweg. Ook wordt informatie gegeven over de gevolgen van het voorbereidingsbesluit woongebieden in Bennekom, Lunteren en Ederveen. Dit voorbereidingsbesluit is bedoeld om ongewenste (woning)bouw te voorkomen.

In het tweede deel van de avondbijeenkomst kunnen belangstellende bezoekers een informeel gesprek voeren met burgemeester R.C. Robbertsen, de wethouders W.J. Dekker, P. van t Hoog en gemeentesecretaris drs. J. Miedema. Ook de gebiedsagenten, wijkbeheerder en projectleider Ruimtelijke Ordening zijn aanwezig om tijdens de inloopbijeenkomst zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Daarbij kunnen ook de vragen aan de orde komen die de dorpsraad heeft opgegeven.

De zaal van t Kerkheem gaat op 24 april reeds om 19.30 uur open. De bijeenkomst duurt tot circa 22.15 uur, maar ook eerder vertrekken of in de loop van de avond komen is mogelijk.

Programma werkbezoek college aan Bennekom


* 14.30 uur Vertrek vanaf parkeerplaats bij Kerkheem


* 14.30-15.00 uur Westbreukelderweg. Toelichting op diverse ontwikkelingen door Wilke Dekker


* 15.00-15.15 uur Harnsesteeg/Krommesteeg. Toelichting op Ecologische heuvel en verplaatsing oorlogsmonument door de heer J. Vos, voorzitter commissie inbraakpreventie en buurtbeheer De Kraats.


* 15.30-16.30 uur Boerderij de Hooilanden van de familie L. Pol. Slagsteeg 20, Bennekom. Toelichting en rondleiding op de biologische melkveehouderij en zorgboerderij. Bij deze rondleiding is ook de gelegenheid om fotos te maken.


* 16.40-17.00 uur Locatie voor nieuw kunstwerk nabij De Grift en kunstroute 14 k(a)raats. Toelichting door Geerdien Krijnen, landschapsarchitect. Op initiatief van kunstenaars uit Bennekom is er in de zomermaanden een tijdelijke kunstroute in het Binnenveld e.o.


* 17.15 -17.45 uur Bezoek aan nieuwe verenigingsgebouw muziekvereniging OBK Bennekom. Op dit tijdstip worden lessen gegeven en wordt er geoefend.


* 18.00 uur Persgesprek in Italiaans restaurant Mare e Monte, Bakkerstraat 1, Bennekom. Verslag van het werkbezoek door burgemeester Robbertsen en de heer T. Smit, voorzitter van de Dorpsraad Bennekom.

---