Digitale Gemeente Houten

THEMA-AVOND AN INCONVENIENT TRUTH A GLOBAL WARNING

woensdag 18 april 2007 - Bron: Gemeente Houten

Gemeente Houten nodigt haar inwoners uit om gezamenlijk met raadsleden de documentaire van Al Gore over de effecten van klimaatverandering te bekijken. Op 24 april wordt de film in de Raadszaal van het gemeentehuis getoond. De avond start om 20.00 uur met de film, waarna wethouder Wouter de Jong met de aanwezigen zal discussiëren over de gemeentelijke bijdrage aan de milieuproblematiek.

De documentaire van voormalig vice-president Al Gore laat op sprekende wijze zien welke gevolgen menselijke activiteiten voor het klimaat hebben. Aan het eind van de film eindigt hij met acties die wij zelf kunnen ondernemen om de effecten tegen te gaan.

Milieubeleidsplan
Gemeente Houten heeft een ambitieus milieubeleidsplan waarin klimaatbeleid een van de speerpunten is. Zo ontvingen huishoudens met een laag inkomen vorig jaar gratis spaarlampen en stimuleert de gemeente energiebesparing bij bedrijven. Bij de renovatie van het gemeentehuis brengt de gemeente nu ook een systeem aan om bodemwarmte te benutten. Bovendien heeft het college van B&W besloten de komende jaren 25.000 per jaar extra uit te trekken voor het thema energie. Kortom; er gebeurt veel, maar is het genoeg? Die vraag staat centraal in de discussie onder leiding van wethouder De Jong: wat kunnen we in de gemeente Houten doen? Wat kunnen inwoners bijdragen? Welke rol is er voor de gemeente weggelegd?

Gastles op Heemlanden
De gemeente verzorgt in mei ook een gastles over de documentaire op College de Heemlanden. Studenten van de Universiteit Utrecht tonen op uitnodiging van de gemeente de film aan een aantal tweede klassen en geven toelichting bij de beelden. Deze les past binnen de aardrijkskundelessen over de klimaatproblematiek.

Programma en aanmelding
Het programma is als volgt:
19.30: Opening gemeentehuis voor kopje koffie
20.00: Start film
21.30: Pauze met drankje
21.45 22.30: Discussie

De toegang is gratis, aanmelden kan via 030-6392 611, of per e-mail. Wees er snel bij, vol is vol.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).