Amsterdam RAI


- Persuitnodiging -

prijzen voor goede openbare ruimte op Urban design / young urban 2007

Een instantijsbaan, een bank voor ouderen met rollator, bijzondere speeltoestellen en prijzen voor de beste openbare ruimte en voor tienerprojecten. Maar ook een discussie over hangjongeren met bestuurders, bewoners en de jongeren zelf. Dit alles is te vinden op het gecombineerde evenement Urban Design / Young Urban dat plaatsvindt van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 april 2007 in Amsterdam RAI. Urban Design richt zich op alle aspecten van de openbare ruimte, Young Urban specifiek op jeugd in de openbare ruimte. Op de eerste dag zijn er twee prijsuitreikingen voor bijzondere projecten.

Uitreiking prijs voor tienerprojecten

Dinsdag 24 april van 12.30 - 13.00 uur in het beurstheater

Jantje Beton maakt bekend welke tienerprojecten een SPOT in de wacht slepen. SPOT staat voor Stimuleringsimpuls voor Projecten in Openbare ruimte voor Tieners. Deze stimulans is belangrijk, omdat er te weinig aandacht is in de openbare ruimte voor tieners. Ze zijn te oud voor de speeltuin en te jong voor de hangplek. Henk Kasbergen (directeur Jantje Beton) maakt samen met cabaretier Peter Heerschop de winnaars bekend. Tieners die bij de projecten betrokken zijn, vertellen zelf wat ze van de projecten vinden.

Vijf projecten zijn genomineerd: Wijkteam Brunssum die zelf een speelplek gaat omvormen voor tieners, de sport- en speelstraat in Ottersum, het project Maatjesclup in Purmerend waar tieners een maatje krijgen, ontwerper Elgar Blitz die tieners een vaste plek in zijn werk geeft en Delflandje, een ontwerp van speelterrein met bouwwerk van Jootje Vaas. Voor deze bekendmaking kunt u zich aanmelden.

Uitreiking award voor beste openbare ruimte

Dinsdag 24 april om 15.30 in het beurstheater

Het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam, de binnenstad van Breda, de Kralingseplas in Rotterdam en het Griftpark in Utrecht zijn genomineerd voor de titel 'beste openbare ruimte van Nederland'. Ze zijn gekozen uit een, door de jury samengestelde, lijst van 52 openbare ruimtes. De jury kijkt voor deze prijs, de Stedelijk Interieur Waardering 2007, naar esthetiek, waarde voor de gebruiker, beheer en aansluiting op de omgeving.

Perskamer

Tijdens Urban Design / Young Urban is de perskamer Parkhal geopend. Hier krijgt u op vertoon van uw perslegitimatie toegang tot bovengenoemde activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.urban-design.nl of www.young-urban.nl. Voor uitgebreide informatie en aanmelding voor SPOT kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Anita Kanters, tel.: 020 - 549 1212, mobiel 06-5425 5354 of e-mail: a.kanters@rai.nl. Meer informatie over SPOT of over Jantje Beton is verkrijgbaar bij Lonneke Grobben, persvoorlichter Jantje Beton, tel.: 030-2427254 of 06-41333777, e-mail: l.grobben@jantjebeton.nl. De beurscombinatie is van 24 tot en met 26 april 2007 geopend van 10.00 tot 17.30 uur.