Veilig Verkeer Nederland

Persbericht

Voor meer informatie kan worden gebeld met
Mevr. Ine van Aarssen-Janssen
Veilig Verkeer Nederland - District Noord-Brabant Adviseur `Veilig op Weg'
dodehoek@VVN-Maasland.nl
06 - 30 73 84 85

Dhr. Antoon de Klein
Veilig Verkeer Nederland - District Noord-Brabant Antoon de Klein, adviseur `Veilig op Weg'
dodehoek@VVN-Maasland.nl
06 - 54 93 71 88

Kinderboekenschrijver Paul van Loon promoot jeugdboek in Oss

Oss,

Ter promotie van zijn boek `Ontsnapt uit de dode hoek!' komt Kinderboekenschrijver Paul van Loon op dinsdag 24 april a.s. op uitnodiging van Veilig Verkeer Nederland - District Noord-Brabant de leerlingen van de Mettegeupelschool in Oss voorlezen uit zijn boek. Ook doet hij mee aan een praktijkles over de gevaren van de dode hoek.

Van Loon, ondermeer bekend van `De Griezelbus' en `De Leeuwenkuil', heeft dit boek over de dode hoek van vrachtauto's in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat speciaal voor leerlingen uit groep 8 geschreven. Alle Nederlandse basisscholen krijgen een aantal exemplaren van het Ministerie van V&W. Veilig Verkeer Nederland vindt het goed dat er gezocht wordt naar andere manieren om kinderen voorlichting te geven over de gevaren van de dode hoek. Maar constateert ook dat het aantal ongevallen door rechtsafslaande vrachtwagens ondanks de dodehoekspiegel sinds 2004 weer is toegenomen. Er zijn dus naast educatie ook andere maatregelen nodig.

Ine van Aarssen-Janssen en Antoon de Klein zijn de adviseur van het dodehoekproject `Veilig op Weg' van Veilig Verkeer Nederland - District Noord-Brabant. Zij zijn verheugd dat Noord-Brabant door het Ministerie van V&W is gevraagd deze actiedag te organiseren: "Er is gekozen voor de plaats Oss, omdat de adviseurs van project `Veilig op Weg' hier heel actief zijn in de Maaslandse afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Bovendien wordt dit jaar het 10-jarig jubileum van de dodehoekprojecten ook gevierd in Oss. Zeer succesvolle dodehoekprojecten zijn bijvoorbeeld het project `Veilig op Weg' en `Good 2 See You!' geweest, die door medewerking van alle vrijwilligers tot stand zijn gekomen."

Programma dinsdag 24 april 2007
Locatie: Mettegeupelschool, Litherweg 4, 5346 JD Oss

10.15-10.30 Ontvangst
10.30-10.35 Opening Jurrien van der Veer, Bestuurslid Veilig Verkeer Nederland - District Noord-Brabant
10.35-10.45 Paul van Loon leest voor uit boek
10.45-10.55 Gelegenheid tot het stellen van vragen voor de kinderen 10.55-11.15 Praktijkles bij vrachtwagen met Paul van Loon 11.15-11.25 Gelegenheid tot het stellen van persvragen 11.25-11.30 Feestelijke afsluiting