Politie Groningen

Beroving en aanrandingen in opsporingsprogramma's

Groningen, 23-04-2007 o In de uitzending van het tv-programma Opsporing Noord van RTV Noord wordt dinsdag 24 april aandacht besteed aan onder meer een gewelddadige beroving en aan een viertal aanrandingen. Ook het programma Opsporing Verzocht van de AVRO (Nederland 1) heeft morgenavond ruimte gereserveerd voor een Groninger zaak.

In Opsporing Noord wordt aandacht gevraagd voor een brute beroving in de late avonduren van zaterdag 24 maart. Een jongeman werd op de Noorderstationstraat in Groningen beroofd van zijn portemonnee. Daar kwam nogal wat geweld aan te pas. Zes dagen later werd op de Concourslaan in Groningen geprobeerd iemand te beroven.

De aanrandingen en een poging daartoe gebeurden in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 april. Deze zedendelicten deden zich voor in de Snelliusstraat, de Koeriersterweg en op de Peizerweg, eveneens in Groningen.

De politie toont in Opsporing Noord ook weer enkele videobeelden waarop daders te zien zijn. In een geval is dat het bekladden van gebouwen in Nieuwe Pekela met racistische leuzen, in een ander geval gaat het om het inleveren van vals geld bij een filiaal van Kwantum in Groningen. De uitzending van het programma is om 18.30 uur met een herhaling om 20.30 uur.

In het programma Opsporing Verzocht wordt een gewapende overval op videotheek Videokring Europa aan de Stoepemaheerd in Groningen uit de doeken gedaan. De twee daders beschikten over een vuurwapen en gingen er met geld vandoor. De uitzending begint om morgenavond om 21.50 uur.