Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Gevonden en verloren voorwerpen aangeven

Heeft u een voorwerp gevonden of verloren doe dan aangifte bij de receptie van de Gemeentewinkel, Kerkplein 2 in Doorn. Omdat de politie zich meer wil concentreren op toezicht, handhaving en opsporing heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug deze taak van de politie m.i.v. 1 april 2007 overgenomen. U kunt dus geen aangifte meer doen bij de politie.

Gevonden voorwerp
Het is uw plicht uw best te doen een gevonden voorwerp weer bij de eigenaar terug te krijgen. Weet u wie dit is dan kunt u dat zelf regelen. Weet u niet wie de eigenaar is dan kunt u het voorwerp, als het in de Utrechtse Heuvelrug gevonden is, aangeven bij de receptie van de gemeentewinkel. U ontvangt van de aangifte een schriftelijke bevestiging.

Verloren voorwerp
Heeft u een voorwerp in de Utrechtse Heuvelrug verloren dan kunt u ook hiervan aangifte doen bij de receptie van de Gemeentewinkel. Is het voorwerp gevonden dan kunt u het, na aangifte van verlies, gelijk meekrijgen. Is het niet gevonden dan blijft het voorwerp als verloren geregistreerd staan. U ontvangt van de aangifte een schriftelijke bevestiging.

Telefonische aangifte
U kunt op werkdagen tussen 08.15 en 16.45 ook telefonisch aangifte doen. Het telefoonnummer is (0343) 56 56 56.

Verloren rijbewijs of reisdocument
Bent u uw reisdocument of rijbewijs verloren, dan kunt u hiervan geen aangifte doen bij de gemeente. Deze aangifte en het opmaken van een proces-verbaal van vermissing blijft een politietaak en kan dus alléén persoonlijk in een van de politiebureau's.

Meer informatie én aangifteformulieren vindt u in onze productencatalogus.