KNHS


Schuttert en Van der Vleuten winnen in Albergen 23 april 2007
Hendrik Jan Schuttert winnaar vdB Cup Junioren

ALBERGEN (KNHS) Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) en Maikel van der Vleuten (Mierlo) hebben zaterdag 21 april tijdens het concours in Albergen de vijfde competitiewedstrijd om de vdB Cup gewonnen.

In Albergen werd het zestigjarig jubileumconcours van het Twentse Ros verreden. Vele toeschouwers genoten tijdens het mooie weer van pure topsport. In de ring werd een technisch maar fair parcours neergezet door parcoursbouwer Jos Brinkman en zijn medewerkers. Het basisparcours bij de Young Riders werd door slechts twee combinaties foutloos afgelegd en zij mochten in de barrage strijden om de overwinning. Suus Kuyten (Brasschaat België) beet het spits af. Met een bijna perfecte barrage, waarin zij één springfout noteerde, kon zij alleen maar afwachten wat Maikel van der Vleuten zou doen. Maikel stuurde zijn Audi´s Naomi foutloos rond wat hem de overwinning opleverde.

Bij de Junioren kwamen er 42 deelnemers aan de start waarvan slechts zes combinaties een foutloos basisparcours reden. Hendrik-Jan Schuttert was oppermachtig door met twee paarden op het erepodium te eindigen. Met zijn zevenjarige merrie Todessa reed hij een zeer sterke barrage en trok daarmee de winst naar zich toe. Odin, de elfjarige hengst van Schuttert, was net 0,4 seconden langzamer dan de merrie, maar eindigde op een mooie tweede plaats in het klassement. Hiermee bouwt Schuttert met Odin zijn voorsprong uit in de tussenstand van de vdB Cup. Slechts 0,7 seconden daarachter finishte de 15-jarige Laura Spekenbrink (Diepenheim) met Minardi. Dit leverde haar een derde plaats en goede punten voor de tussenstand op.

De vdB-Cup is een springcompetitie met als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse junioren (14 t/m 18 jaar) en young riders (16 t/m 21 jaar) in de springsport te bevorderen. Deze competitie geldt ook als belangrijk selectiecriterium voor de kadervorming. Tijdens de competitiewedstrijden kunnen de deelnemers punten verzamelen. De beste 20 gekwalificeerde Junioren en Young Riders komen in aanmerking voor de finale.

Uitslag competitiewedstrijd vdB Cup Junioren Albergen 21 april 2007

Naam Paard Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Hendrik Jan Schuttert Todessa Ommen 0.00 0.00 32.76
2 Hendrik Jan Schuttert Odin Ommen 0.00 0.00 33.12
3 Laura Spekenbrink Minardi Diepenheim 0.00 0.00 33.82

Uitslag competitiewedstrijd vdB Cup Young Riders Albergen 21 april 2007

Naam Paard Woonplaats Parcours Barrage Tijd
1 Maikel van der Vleuten Audis Naomi Mierlo 0.00 0.00 41.99
2 Suus Kuyten Zeno d Or Brasschaat (Bel) 0.00 4.00 38.51
3 Rick Janssen Melchior Merselo 4.00

Agenda vdB Cup
Mierlo 3- 5 mei 2007
Zelhem -finale- 27 mei 2007