Politie Hollands Midden

Datum: 24 april 2007

Alphen aan den Rijn Frontale aanrijding twee auto's Een 18 jarige Alphenaar is maandag 23 april even voor 23.00 uur gewond geraakt na een frontale aanrijding op de Boskoopseweg (Provincialeweg N207) net na het spoor. De Alphenaar zat als bijrijder in een auto die werd bestuurd door een 21 jarige Leiderdorper. De twee reden in de richting van Alphen toen de auto door nog onbekende oorzaak met de rechterzijde in de berm kwam. De Leiderdorper stuurde terug, maar botste vervolgens tegen een auto die uit de andere richting kwam. De Leiderdorper werd met een gekneusd been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De Alphenaar werd met onbekend letsel overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto, een 43 jarige Boskoper, werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Beide auto's raakten total loss. De weg is tot 01.40 uur afgesloten geweest.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning In een woning aan den Heuvelweg in Alphen is op maandag 23 april ingebroken. Via een raam aan de achterzijde zijn inbreker(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning is een onder andere een geldbedrag weggenomen. De technische recherche doet onderzoek in de woning naar eventueel door de dader achtergelaten sporen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Alphen Ridderveld via 0900-8844.

Reeuwijk Verkeersongeval De politie kreeg op maandag 23 april, rond 16.10 uur, de melding dat er een ongeluk had plaatsgevonden op de Koningin Wilhelminastraat. Ter plaatse bleek een fietsster onderuit te zijn gegaan. De fietser zou vanaf de Nieuwdorperweg rechtsaf de Koningin Wilhelminastraat op zijn gereden. In de bocht ging de fietsster onderuit, vermoedelijk vanwege losliggend zand. De fietsster, een 52 jarige vrouw uit Reeuwijk, is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Waddinxveen Inbraak bij tennisvereniging De politie doet onderzoek naar de inbraak bij een tennisvereniging aan de Albertdingk Thijmlaan. De inbraak vond donderdagavond 19 april vermoedelijk rond 23.30 uur plaats. Er werden twee ruiten van het clubgebouw vernield en het clubgebouw was doorzocht. Voor zover nu bekend is, is er niets gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Bedrijfswagen en personenauto's gestolen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een bedrijfsauto en twee personenauto's Een witte Mitsubishi bedrijfsauto met open oprijlaadbak werd gestolen tussen vrijdag 13 en donderdag 19 april van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Coenecoop. Van een bedrijfsterrein aan de Staringlaan werden tussen vrijdag 20 en maandag 23 april een Saab en een Nissan X-trail gestolen. Deze auto's waren eigendom van een leasemaatschappij. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Snelheidsovertreders De politie heeft de balans weer opgemaakt over een periode van controleren op snelheid op de Henegouwerweg. Van 11 april tot 15 april passeerden 56.721 voertuigen daar een snelheidscamera en werden er 797 op de foto vastgelegd omdat deze harder reden dan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 118 kilometer per uur. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel in de brievenbus verwachten.

Waddinxveen Woninginbraak De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Justus van Effelaan. De inbraak vond donderdag 19 april tussen 06.30 en 15.00 uur plaats. De voordeur van de woning was opengebroken. Uit de woning is een laptop gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Onder invloed rijden De politie heeft donderdagavond 19 april het rijbewijs ingevorderd van een 71 jarige automobiliste uit Waddinxveen. Zij was met haar auto tot twee keer toe tegen een betonnen paaltje gereden, had haar auto daarna geparkeerd en was uitgestapt. Getuigen zagen dit en dat de vrouw vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde en belden de politie. Deze hield de vrouw rond 19.20 uur aan. Het lukte niet om van de vrouw een ademanalyse af te nemen waarna werd overgegaan tot het afnemen van bloed. Dit wordt onderzocht op het alcoholpercentage. De politie maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Diefstal kabels en arbeidsongeval De politie doet onderzoek naar de diefstal van stroomkabels. Het vermoeden is dat het de dader(s) te doen is geweest om de koperen kernen van de kabels. De diefstal vond plaats in twee opeenvolgende nachten tussen woensdag 18 en vrijdag 20 april bij een flat aan de Peppelhorst en aan de Johannes Postlaan. Daar vinden renovatie werkzaamheden plaats en lagen er kabels voor ondermeer bouwliften. Deze bleken gestolen. Het gaat hier om zeker 250 meter kabel en drie haspels met ieder vijftig meter kabel. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Diezelfde dag rond 14.45 uur raakte een werknemer daar bij werkzaamheden licht gewond aan zijn kin/hals. De 43 jarige man uit Rotterdam was bezig met een cirkelzaag toen deze vastliep, van de muur afschoot en zijn kin/hals raakte. Dit veroorzaakte een vleeswondje van zo'n 10 centimeter. Het wondje werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Het bedrijf heeft de arbeidsinspectie van het incident in kennis gesteld.

Waddinxveen Inbraken in auto's De politie doet onderzoek naar vier auto-inbraken. Die vonden in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 april plaats. Bij de inbraken werden autoradio's en een radionavigatiesysteem gestolen. Om in de auto te komen werden portieren opengebroken. De auto's stonden geparkeerd aan de Acaciastraat, de Boekweitakker en twee aan de Akker. De politie adviseert om geen waardevolle spullen in een auto achter te laten.

Waddinxveen Aanhouding voor mishandeling De politie heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april in Waddinxveen een 29 jarige man uit Gouda aangehouden. Zijn aanhouding volgde na de aangifte van een 21 jarige vrouw uit Waddinxveen dat zij door de man was mishandeld. De mishandeling ligt in de relationele sfeer. Uit onderzoek bleek dat de vrouw al sinds februari van dit jaar werd geslagen, geschopt en bedreigd door de man. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --