Newion Investments Management opent vestiging in Eindhoven

24.04.2007 / 09:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Newion investments management

Newion investments management

Newion Investments Management opent vestiging in Eindhoven

Heerenveen/Eindhoven, 24 april 2007
Naast haar kantoor in Heerenveen heeft Newion Investments Management een kantoor geopend in Eindhoven. Dit kantoor is gevestigd in het European Business Center aan de Luchthavenweg in de nabijheid van Eindhoven Airport. Hiermee vervult Newion haar wens om in de nabijheid te zijn van haar doelgroep en haar portefeuille ondernemingen.

Sinds eind 2005 heeft Newion twee fondsen onder beheer, Newion Investments I en Private Plus Fund. Momenteel heeft ze in 15 ondernemingen geïnvesteerd. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren toenemen. Ter ondersteuning van deze groei opereert Newion vanaf heden ook vanuit Eindhoven. 'Als betrokken investeerder is het een vereiste om ook fysiek dicht bij je portefeuille ondernemingen te zitten. Newion is actief in Nederland, Vlaanderen en West - Duitsland en vanuit Heerenveen en Eindhoven kunnen wij ons werkgebied snel bereiken'; aldus managing partner Patrick Polak.

De regio Eindhoven is voor ons een uiterst interessant gebied. Zuid Oost Nederland vormt, na de Randstad, met de aanwezigheid van circa 43.000 bedrijven de grootste werkgelegenheids-concentratie in Nederland. De regio heeft op jonge, snelgroeiende technologie bedrijven, een belangrijke doelgroep voor Newion, een grote aantrekkingskracht. Niet alleen de aanwezigheid van diverse kennisinstellingen en multinationale technologie bedrijven als ASML en Philips dragen hieraan bij maar ook de faciliteiten die in deze regio voor startende bedrijven worden geboden. Hierbij valt onder meer te denken aan Incubator 3+, Technostars en N.V. Rede.

Frank Claassen, investment manager Newion; 'Met diverse initiatieven wordt in deze regio ondernemerschap sterk gestimuleerd en gefaciliteerd. Wij kunnen hierop een prima aanvulling bieden voor die bedrijven die na de (op)start fase behoefte hebben aan additioneel risicodragend kapitaal ter financiering van expansie en/of voor het plegen van acquisities.'

Newion Investments Management
Fondsmanager van Newion Investments I en van Private Plus Fund B.V., Newion Investments Management, heeft een reputatie als een betrokken investeerder die ervaren is in het investeren in kansrijke ondernemingen.
De betrokkenheid van Newion in combinatie met de bereidheid van de aandeelhouders van Private Plus, allen (ex) ondernemers, om hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen, maken Private Plus Fund uniek. Private Plus Fund zoekt naar investeringsmogelijkheden in MKB-ondernemingen voor de financiering van versnelde autonome groei of acquisities en bij opvolgingsproblematiek: management buy-out of buy-in. Uit het aantal investeringsaanvragen blijkt duidelijk de grote behoefte aan risicodragend vermogen in dit segment.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Newion Investments Management B.V. www.newion-investments.com Frank Claassen, Investment Manager
tel. 0513 640 633
E-mail: claassen@newion-investments.com