Inspectie Verkeer en Waterstaat


23 april 2007: Inspectie evalueert tweede toetsronde primaire waterkeringen

Een versterkte regie vanuit het rijk is noodzakelijk bij de derde toetsing van de primaire waterkeringen in Nederland. Dat is een belangrijke conclusie in het evaluatierapport over de tweede toetsing van de primaire waterkeringen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat voerde de evaluatie uit. Zestig personen van waterschappen, provincies en het rijk leverden hun bijdrage aan deze evaluatie.

De primaire waterkeringen in Nederland worden iedere vijf jaar getoetst. De rapportage over de tweede toetsing verscheen in september 2006. De evaluatie van de toetsing beoogt bouwstenen te leveren voor heldere en werkbare afspraken tussen rijk, provincies en waterbeheerders om de derde toetsing te optimaliseren.

De inspectie geeft in de evaluatie aan dat één partij de regie moet hebben tijdens het toetsingsproces en dat de rollen van de verschillende partijen duidelijk omschreven dienen te worden. Een goede communicatie is van belang voor een gedegen verloop van het proces. De toepasbaarheid van de beschikbare toetsinstrumenten vormt ook een aandachtspunt, om tot een uniforme beoordeling van elke waterkering in Nederland te komen.

Bestanden bij dit artikel
Rapport De toetsing geëvalueerd

24-4-2007 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement