Politie Limburg-Noord

Politie assisteert bij gekantelde vrachtwagen A67
Datum: 24-04-2007
Tijd bericht: 10:07
Plaats: Velden
De politie is vanaf dinsdagochtend 04.15 uur assistentie aan het verlenen bij een gekantelde vrachtwagen op de Europaweg (A67) ter hoogte van Velden.

Een Duitse vrachtwagen geladen met ijzer reed vanuit Eindhoven naar Duitsland. Vermoedelijk door een klapband verloor de 49-jarige bestuurder uit Hornburg (Dui) de macht over het stuur. Hierdoor botste hij tegen de middenrailing aan. De vrachtwagen vloog over de middenrailing en kwam op de ander zijde van de weg, A67 Duitsland richting Eindhoven, tot stilstand. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd. De trekker liep behoorlijke schade op aan de cabine. Verder zijn er behoorlijke stukken uit de middenrailing geslagen en is het wegdek flink beschadigd. Omdat de trekker diesel lekte is de brandweer ter plaatse gekomen.

Door het ongeval ontstond een behoorlijke file waardoor de politie genoodzaakt was het verkeer om te leiden via Well. Inmiddels (10.00 uur) is de trekker van de rijbaan verwijderd. Maar omdat het wegdek behoorlijk beschadigd is kan de opstopping nog enkele uren duren.