SARA


gepubliceerd op maandag 23 april 2007

SARA sponsort NBIC-conferentie

SARA was hoofdsponsor van de NBIC-conferentie en heeft demonstraties verzorgd op het Tiled Panel Display (TPD), een visualisatiefaciliteit die op locatie te gebruiken is.

Onderzoekers van de Integrative Bioinformatics unit/het Micro-Array Department van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben het gebruik van een TPD bij hun onderzoek gedemonstreerd. In het e-BioLab van de UvA, dat in samenwerking met SARA is ingericht, worden opnamen van microarrays geanalyseerd. De analyses resulteren in veel beeldmateriaal dat tegelijk met de broninformatie zichtbaar moeten zijn. Op het TPD worden deze naast elkaar afgebeeld.

SARA heeft laten zien waar wetenschappelijke onderzoekers SARA's visualisatiefaciliteiten, zoals het TPD, onder andere voor gebruiken. Zeer grote beelden van microscoop-opnamen kunnen zo omvangrijk zijn (30.000x15.000 pixels) dat het niet goed mogelijk is om ze op een gewoon computerscherm weer te geven. Met het TPD kunnen de beelden in vol detail worden bekeken, terwijl het totaaloverzicht behouden blijft.

Meer informatie over het conferentie kunt u op:
www.nbic.nl/NBIC-ISNB2007