Politie Haaglanden

Persberichten 24 april

Haaglanden, 24-04-2007

Boze man vernielt ruiten
Den Haag - De politie kreeg maandagochtend een melding dat een man ruiten ingooide aan de Joan Blasiusstraat. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen een man die aan het omschreven signalement voldeed met een steen in zijn hand. Een aantal ruiten van de centrale hal van het complex waren door hem vernield. De 28-jarige Hagenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte nog voor een bedrag van 678,-- euro gesignaleerd stond. De aanleiding van het incident lag in de relatiesfeer.

Hagenaar rijdt door na aanrijding
Den Haag - Een 49-jarige Haagse automobiliste parkeerde maandagavond rond 19.00 uur haar auto op de Beresteinlaan. Net nadat zij uit de wagen was gestapt, hoorde zij een harde klap. Een bestuurder van een witte Suzuki botste tegen haar auto en reed vervolgens door. De verbaasde vrouw kon nog net een deel van het kenteken achterhalen en belde de politie. Agenten gingen op basis van de gegevens op zoek naar een Suzuki met schade. Al snel stuitten politieagenten op de bewuste auto. Het voertuig had verse aanrijdingschade en aan de bumper zat de kleur lak van de auto waar deze tegenaan was gereden. De 23-jarige bestuurder uit Den Haag ontkende in alle toonaarden en verklaarde dat niet hij, maar iemand anders met de auto had gereden. De 23-jarige verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen
Den Haag - De politie reageerde maandag 23 april rond 11.00 uur op een melding van een inbraak in een perceel aan het Prisma. Op de eerste verdieping troffen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 1.600 planten aan. De 48-jarige eigenaar uit Voorburg kwam zich s avonds melden aan het Politiebureau Ypenburg/Leidschenveen. Hij bekende de eigenaar van de kwekerij te zijn en werd ingesloten.

Aanrijding met gewonden
Den Haag - Op de kruising Erasmusweg met de Anna Bijslaan raakte maandag 23 april rond 17.00 uur een 80-jarige man en een 82-jarige vrouw uit Den Haag gewond. Zij zaten samen in de auto toen zij in botsing kwamen met een 27-jarige Haagse automobilist. Omstanders verleenden eerste hulp tot de GGD het over kon nemen. Het ambulancepersoneel vervoerde de slachtoffers met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanleiding van het ongeval.

Voertuigcontrole
Den Haag - Tijdens een voertuigcontrole op maandag 23 april bleek een man nog een bedrag van 159,75 euro aan boetes open te hebben staan. Hij moest de boetes alsnog betalen. De politie controleerde op de Amsterdamse Veerkade nog dertig andere auto's op bijvoorbeeld verlichting, kentekenbewijs en APK. Er werden twintig bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel, defecte remlichten en een onleesbaar kenteken.

Camera betrapt wildplasser
Den Haag - Een beschonken wildplasser was blijkbaar vergeten dat er in het centrum cameratoezicht is. Dinsdagochtend 24 april om 3:50 uur werd hij op de Lange Poten door de camera betrapt. Surveillanten hielden hem aan en hij kreeg een bekeuring.

Zonder gordel en rijbewijs
Den Haag - Een man die agenten opviel omdat hij geen gordel droeg, bleek ook niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Surveillanten controleerden de man op maandag 23 april om 13:00 uur op de Parallelweg. Hij bleek een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau.

Ontmantelde hennepkwekerij
Den Haag - Een nog onbekende man probeerde maandag 23 april rond 18.30 uur de deur van een perceel aan de Wapenveldestraat in te trappen. Vervolgens rende hij weg in de richting van de Schaarsbergenstraat. De politie trof de man niet meer aan en betrad de woning. Hier troffen de agenten een al eerder geoogste hennepkwekerij aan. De overblijfselen van de kwekerij zijn vernietigd en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Vier boetes in één keer
Delft- Agenten zagen 23 april om 17.45 uur op de Binnenwatersloot een automobilist niet handsfree bellen. De bestuurder maakte een zenuwachtige indruk en kon geen identiteitsbewijs overleggen, waarop hij een verzekeringspasje van - naar later bleek - een vriend van hem overhandigde. Toen hij door de mand viel, gaf de man eerst nog verschillende keren een valse naam en geboortedatum op, voordat hij bekende geen rijbewijs te hebben. Daarop hielden de agenten de 24-jarige man aan voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en geen identiteitspapieren kunnen tonen.

Kunt u mij de weg wijzen?
Delft - Tijdens hun surveillance op de Kruithuisweg kwam een man op 24 april om 02.00 uur aan agenten vragen waar de Assendelftstraat is. De agenten zagen dat hij verwijde pupillen had en zich nogal druk gedroeg. Bij controle van zijn identiteitsgegevens, kwam naar voren dat de 31-jarige man Delftenaar gesignaleerd stond voor 1 week zitten voor diefstal en verschillende boetes had openstaan. Hij werd aangehouden en zit nog vast.

Fietsendief het haasje
Zoetermeer - Oplettende agenten zagen maandagavond 23 april rond 21.15 uur dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een kelderboxingang aan de Parkdreef. Toen de mannen de kelderboxgang weer uitkwamen en de politie zagen, renden ze weg. Na een klein buurtonderzoek kon de politie achter het woonadres van één van de verdachten komen. De 18-jarige verdachte deed zelf de deur voor de agenten open. In de tuin van zijn woning aan de Weteringdreef troffen de agenten een fiets aan die eerder die dag vanaf de Parkdreef was gestolen. Hierop werd de 18-jarige aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Hennepkwekerij opgerold
Zoetermeer Tijdens een controle troffen agenten op 23 april om 11.15 uur op de Slootdreef een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De aanwezige apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Dure chips
Zoetermeer Een 26-jarige man uit Zoetermeer kon 23 april om 15.00 uur de verleiding niet weerstaan een zak chips mee te nemen uit een supermarkt aan de Van Stolberglaan zonder deze te betalen. Omdat de man al eerder was aangehouden voor winkeldiefstal kreeg hij een boete van 150 en een dagvaarding.

Weer dronken achter het stuur
Zoetermeer - Politieagenten zagen een automobilist op 24 april om 00.30 uur nogal slingerend rijden op de Geel-Groenlaan. Toen zij de bestuurder controleerden, bleek deze alcohol te hebben gedronken en een rijontzegging van acht maanden te hebben. Aan het bureau blies de 44-jarige man uit Zoetermeer 535 ug/l. Hij bleek al acht keer eerder te zijn aangehouden voor rijden onder invloed en drie keer voor rijden zonder rijbewijs. De auto van de Zoetermeerder is in beslaggenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.