Gemeente Epe


Vervuiling geconstateerd op terrein De Koekoek in Vaassen

Vervuiling geconstateerd op terrein De Koekoek in Vaassen
Op het terrein rondom zwembad/sporthal De Koekoek in Vaassen is bij bodemonderzoek i.v.m. de verbouwing van De Koekoek bodemvervuiling aangetroffen. In de grond zijn tot circa 2,5 meter diep aanwijzingen gevonden van verontreinigingen, met name koper en zink. Aangezien het grondwater dieper zit dan 5 meter verwachten we niet dat het water vervuild is door de verontreinigde grond op de locatie. De provincie noemt het een ernstige vervuiling wat inhoudt dat meer dan 25m³ grond sterk vervuild is op het terrein van De Koekoek.

Waar ligt de vervuiling?
Zijn er gezondheidsrisico's?
Hoe is de vervuiling waarschijnlijk ontstaan?
Had de gemeente of de omwonenden dit kunnen weten?
Kan het buitenbad nu wel op 19 mei open en is het dan veilig op het gras te liggen? Kunnen de tennisbanen gebruikt worden?
Hoe zit het met de volkstuinen die naast De Koekoek hebben gelegen?(nu grasveld van VFP) Wanneer en hoe wordt er gesaneerd?

Meer weten?
Mensen die meer willen weten kunnen contact opnemen met de afdeling Vergunning en Handhaving van de gemeente Epe. Dit kan op twee manieren:
* door het speciale telefoonnummer (0578) 678 816 te bellen. Dit kan van 24 april t/m 1 mei a.s. van 09.00-12.00 uur (niet in het weekend en op Koninginnedag);
* door een email te sturen naar: gemeente.epe@epe.nl

De gemeente kan niet gelijk informatie geven, maar alle vragen worden verzameld en de gemeente geeft daar antwoord op per brief.