Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 24-04-2007

Polstokkers gedupeerd

JAARSVELD Een polstokverenging aan de Lekdijk Oost is zwaar gedupeerd door de vernieling van twee steigers van de vereniging.

Op zaterdag 21 april werd ontdekt dat op het recreatieterrein Salmsteke de voorgaande nacht door onverlaten twee van de drie steigers van de vereniging waren vernield. De steigerdelen waren kennelijk gebruikt om aan de waterkant een vuur te maken: een gedeelte van het steigermateriaal werd bij de verbrandde resten aangetroffen. Tevens lagen daar meerdere lege bierflesjes.

De vereniging heeft alleen al voor het hout een schadepost van ongeveer 5000,-. Daarin is het arbeidsloon voor het bouwen van de steigers nog niet meegenomen.

Getuigen die tussen vrijdagavond 20 en zaterdagochtend 21 april hebben gezien dat de steigers werden gesloopt of dat mensen een vuur op het recreatieterrein aan het stoken waren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Te

IJSSELSTEIN Een politieman in zijn vrije tijd zag dat een motorrijder op maandagavond 23 april veel dingen tedeed: te hard, te slingerend, te ruime bocht en te veel alcohol.

Rond 23.20 uur reed de politieman in zijn eigen auto over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Vianen. Hij zag in de buurt van Utrecht dat een motorrijder met een beduidend te hoge snelheid rijden. Buiten de snelheid viel de motorrijder ook op door een licht slingerend rijgedrag.

De agent ging achter de motorrijder aan en gaf zijn positie aan de politiemeldkamer door. De motorrijder nam de afslag IJsselstein en dat ging maar net goed: hij had een stuk van het gras nodig om de bocht te kunnen maken. Op de Weg der Verenigde Naties werd de haastige verkeersdeelnemer door in dienst zijnde agenten aan de kant van de weg gedirigeerd. De man, 51 jaar oud en afkomstig uit Krimpen aan de Lek, blies bij de blaastest een A (alert). Dat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk te veel alcohol had genuttiggd. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl wettelijk het maximum 220 ug/l is. Tegen de Krimpenaar is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 23 april op de Wierselaan gecontroleerd of het verkeer zich aan de maximumsnelheid van 30 km/u hield. Van de 358 gecontroleerde voertuigen reden er 86 te snel. De bestuurder met de meeste haast reed 80 % oftewel 24 km/u te hard.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Een 15-jarige jongen uit Vianen werd op maandagavond 23 april mishandeld.

Rond 21.50 uur meldde een medewerkster van een uitgaansgelegenheid aan de Passage dat er twee mensen binnen zaten, die ruzie hadden met mensen buiten de gelegenheid. Daarom zouden zij niet naar buiten durven.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 15-jarige jongen en een vriend van hem. Hij verklaarde buiten door een jongeman te zijn aangesproken. Die wilde geld van hem en gaf hem vervolgens een kopstoot. Daarna verdween de verdachte. Het slachtoffer hield geen noemenswaardig letsel aan de mishandeling over.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte vermoedelijk op de tram was gestapt en bij de tramhalte Hogerwaard was uitgestapt. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de wijk in. Ondanks de aanwijzingen van meerdere hondenuitlaters, werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Snelheidscontrole

LOPIK De politie heeft op maandag 23 april van 19.30 uur tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N210 gehouden. In de 2,5 uur passeerden 590 voertuigen de radar, 61 van hen reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topperwas 119 km/u.

Ruzie

VIANEN Een aanrijding bleek op maandag 23 april de aanleiding te zijn tot een ruzie.

Rond 09.55 uur in de ochtend reed een 17-jarige jongen uit Utrecht met zijn scooter over het Ursulinehof. Bij hem achterop zat een leeftijdsgenoot uit Nieuwegein. Op het Ursulinehof liep een man met een fiets. De Utrechter botste tegen de fiets, waardoor de man met de fiets ten val kwam. Daarna reed de verdachte door. Verderop werd hij tegengehouden door meerdere omstanders. Er ontstond een gespannen sfeer en er werd over en weer gescholden. De passagier stapte op een gegeven moment af en werd door omstanders vastgehouden. Een 40-jarige man uit Vianen probeerde de Utrechter tegen te houden, waarop hij op hem inreed. Toen de Vianees opzij sprong, probeerde de verdachte hem nog te trappen. Daarna verdween de verdachte.

Agenten gingen ter plaatse en spraken met de 17-jarige passagier van de verdachte. Daar de passagier niets strafbaars had gedaan, werd hij niet aangehouden. Door onderzoek kon de identiteit van de bestuurder, de 17-jarige Utrechtse jongen, worden vastgesteld.

Agenten gingen naar zijn ouderlijke woning in Utrecht, maar daar werd hij niet aangetroffen. De Vianees deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De man met de fiets liep bij de val geen noemenswaardig letsel op. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.