Gemeente Spijkenisse


Bomen centraal bij MeiMaand MilieuMaand

24 april 2007

Kastanjeboom Beerenplaat
Het thema van de MeiMaand MilieuMaand is dit jaar `Bomen Leven'. Dit thema is gekozen vanwege de grote betekenis van bomen voor het leven op aarde. Tijdens de activiteiten staan bomen dan ook zoveel mogelijk centraal.

MeiMaand Milieumaand editie 2007 gaat op Koninginnedag van start. Burgemeester Mirjam Salet geeft om 10.30 uur bij de muziektent in de Dorpsstraat in Hekelingen het officiële startsein voor de activiteiten. De burgermeester neemt daarna van de werkgroep MeiMaand MilieuMaand een cadeau in ontvangst. Tegelijkertijd met de opening van MeiMaand MilieuMaand wordt ook het startschot voor de Koninginnedag festiviteiten in Hekelingen gegeven.

Fietspuzzeltocht
Om 11.30 uur start bij de muziektent een fietspuzzeltocht door de omgeving van Hekelingen en Spijkenisse. De tocht is ongeveer 29 km lang. Deelname is gratis.

Bomen Leven
Het thema van de MeiMaand MilieuMaand is dit jaar `Bomen Leven'. Dit thema is gekozen vanwege de grote betekenis van bomen voor het leven op aarde. Tijdens de activiteiten staan bomen dan ook zoveel mogelijk centraal. Er wordt geboomd over fotografie tijdens een lezing en op de milieumarkt worden met behulp van een kettingzaag boomstammen omgetoverd tot kunstwerken.

Er is ook een bomenfietsroute uitgezet, die de deelnemers langs een aantal bijzondere bomen in Spijkenisse en omgeving voert. Een aantal bomen uit de bomenfietsroute is te zien op de bomenexpositie in het Fluisterhuis aan het Noordeinde 6. Er hangen foto's van bijzondere bomen in de winter. In de loop van het jaar zullen er foto's worden toegevoegd die genomen zijn in het voorjaar en de zomer. Zo ontstaat een tentoonstelling van bomen door het jaar heen.

Het volledige programma van de MeiMaand MilieuMaand is te verkrijgen bij het Milieu Huis, het stadhuis en de bibliotheek. De MeiMaand MilieuMaand wordt georganiseerd door de gemeente Spijkenisse, het Milieu Huis, Milieu Groep Spijkenisse en de KMTP afdeling Spijkenisse.