Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 17 2007

Werkzaamheden aan het spoor

In de periode van 28 april tot 6 mei a.s. voert de firma Strukton in opdracht van ProRail onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoorlijn Venlo Nijmegen.

Op het NS terrein in Molenhoek is al langere tijd een depot van spoorgrind en spoorbielzen ingericht. Gedurende de werkzaamheden aan de spoorlijn zal er continu laad- en losverkeer bij het depot zijn. Er wordt zowel overdag als s nachts gewerkt. Dagelijks zijn kranen aanwezig om de wagons te laden. Treinen met ballast (spoorgrind) rijden vanaf Molenhoek naar Nijmegen.

Afsluiting spooroverweg Bovensteweg

Vanwege de laadwerkzaamheden zal de spoorwegovergang Bovensteweg /Lindenlaan van 2 mei tot 6 mei a.s diverse malen per dag volledig worden afgesloten voor al het verkeer. Dus ook voor voetgangers en fietsers. Alternatieve routes zijn via de Veldweg, Rijksweg en Lindelaan.

Overlast aanwonenden

Aanwonenden kunnen geluidshinder ondervinden van machines, kranen en werktreinen. Ook hinder van de bouwverlichting is mogelijk.

Voor het produceren van geluid ten gevolge van de werkzaamheden is op grond van artikel 4.1.5 van de APV ontheffing verleend door het college van B&W.

Geen personen vervoer over de spoorlijn Venlo- Nijmegen

Tijdens de spoorvernieuwing is er van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei geen treinverkeer mogelijk op het traject Venlo Nijmegen en Nijmegen Venlo. Veolia zet tijdens deze periode bussen in. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.veolia-transport.nl en teletekstpagina 754, of bellen naar 0900-1475 ( 0,35 p.m.).

Informatie

ProRail is opdrachtgever voor deze werkzaamheden. Met vragen of klachten hierover kunt u bellen naar de afdeling Klachten en Informatie. Deze is tijdens kantooruren te bereiken op telefoonnummer 030 235 62 66 of 030 235 37 22. U kunt ook een e-mail sturen naar publiekscontacten@prorail.nl

..

Aanleg verkeersplateau Stationsstraat

Op 20 maart 2007 hebben wij u via deze informatiepagina geïnformeerd over het voornemen om een verkeersplateau aan te leggen op de Kruising Stationsstraat, Passionistenstraat en Prinsenweg.

Planning

Op maandag 7 mei 2007 zal Grond en wegenbouwbedrijf Gebr. Van Venrooij b.v. uit Weurt starten met het aanbrengen van dit verkeersplateau. Verwacht wordt dat de werkzaamheden op woensdag 16 mei 2007 grotendeels kunnen worden afgerond. Vanaf die dag zal het nieuwe plateau voor doorgaand verkeer weer worden vrijgegeven.

Verkeershinder

Gedurende deze periode zal het verkeer in het dorp om moeten rijden via bijvoorbeeld de Middelweg, Ringbaan en Esdoornlaan en vise versa. Het nieuwbouw plan Lelieveld (Dominicanessenstraat, Passionistenstraat en Franciscanessenstraat) is via het onverharde deel van de Franciscanessenstraat (aansluiting op de Middelweg) toegankelijk.

Vragen

Mocht u over deze werkzaamheden vragen hebben dan kunt contact opnemen met het bureau Beheer Openbare Ruimte bereikbaar via het algemene telefoonnummer 024-696 91 11.

.

Dodenherdenking

Het gemeentebestuur organiseert op vrijdag 4 mei a.s. de jaarlijkse dodenherdenking in Mook.

De herdenkingsplechtigheid begint om 19.00 uur met een dienst in de parochiekerk van Mook.

Na afloop van deze kerkdienst vertrekt om ca. 19.45 uur onder begeleiding van harmonie Erica en het Gilde St. Antonius abt een stille tocht naar de Britse militaire begraafplaats aan de Groesbeekseweg.

Op deze begraafplaats worden kransen gelegd door de burgemeester en leerlingen van basisschool de Staaij uit Middelaar. Daarna bestaat voor de aanwezigen gelegenheid om bloemen te leggen.

Harmonie Erica uit Mook zal de herdenkingsplechtigheid muzikaal begeleiden en enkele hymnes spelen.

De herdenkingsplechtigheid eindigt om ca. 20.15 uur.

Het college van Burgemeester en wethouders nodigt u uit voor deze herdenkingsplechtigheid, waarbij alle gevallenen, alle Mookse gevallenen in het bijzonder en de militairen die in of nabij de gemeente Mook en Middelaar het leven hebben gelaten en ter plaatse begraven zijn, zullen worden herdacht.

Vlag halfstok

Het gemeentebestuur vraagt degenen die over een vlaggenstok of vlaggenmast met vlag beschikken deze tijdens de nationale dodenherdenking op 4 mei a.s. halfstok te hangen. Dit met name voor de aanwonenden van de Groesbeekseweg tussen de Rijksweg en de Britse militaire begraafplaats.

Ter informatie: de vlag moet met zonsondergang (om + 21.10 uur) te worden binnengehaald.

.

Informatiebijeenkomst over de Wmo

De KBO Limburg organiseert in samenwerking met de gemeente Mook een informatiebijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag, 7 mei 2007 van 14.00-16.00 uur in het gemeenschapshuis Mook, Groesbeekseweg 3, te Mook. Deze bijeenkomst is bestemd voor alle leden van de KBO afdelingen van Mook en eventueel andere geïnteresseerde ouderen.

Wat is de Wmo?

De Wmo is een nieuwe wet die op 1 januari 2007 in werking is getreden! Deze wet moet ervoor zorgen dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. De Wmo regelt ook de hulp bij het huishouden en zorgt voor goede informatie over de hulp en ondersteuning die mensen kunnen krijgen.

Wat verandert er voor U?

Vanaf 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor alle voorzieningen en hulp die in deze wet zijn geregeld: voorzieningen uit de Wet Voorzieningen Gehandicapten (zoals aanvraag rollator; handgrepen toilet/badkamer enz); de huishoudelijke verzorging ( voorheen de huishoudelijke hulp via bijv. de thuiszorg) enz.

De Wmo en de gemeente Mook:

De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet. Waar moet u straks naar toe als u bijvoorbeeld huishoudelijke hulp nodig heeft? Waar voor steun als mantelzorger? En wat als ik een PGB (persoonsgebonden budget) wil? Allemaal vragen waar wij in de bijeenkomst een antwoord op willen krijgen. Wij nodigen u allen dan ook uit. Het is misschien aan te bevelen samen voor vervoer te zorgen. Deelname is gratis.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30- 14.00 uur: Ontvangst

14.00 -14.05 uur: Opening door de voorzitter van KBO afdeling Mook, mevrouw M. Manders.

14.05 -14.30 uur: Wat is de Wmo en wat houdt deze wet in? Een algemene presentatie door de heer H. Timmermans, voorlichter project Lokaal in de Steigers bij de KBO Limburg.

14.30- 14.45 uur: Korte vragenronde n.a.v. de inleiding

14.45 -15.00 uur: Pauze met koffie/thee

15.00- 15.20 uur: De gemeente aan het woord! Hoe werkt de Wmo in de gemeente Mook? Wat mag ik als inwoner verwachten en waar moet ik naar toe?

Informatie over de gemeentelijke invulling door de heer W. Vos, projectleider Wmo van de gemeente Mook en Middelaar.

15.20-15.55 uur: Gelegenheid tot het stellen van vragen

15.55 -16.00 uur: Sluiting door mevrouw Manders

.

Vergadering Klankbordgroep Wmo

De Klankbordgroep Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vergadert op donderdag 26 april aanstaande van 13.30 tot 15.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Mook. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staat onder andere het plan van aanpak Beleidsplan Wmo 2007-2010.

Belangstellenden zijn uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

.

Gemeentehuis gesloten

In verband met Koninginnendag is het gemeentehuis gesloten op maandag 30 april.

.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Middelaar 1988, ten behoeve van:


- verkoop van cadeau artikelen aan huis, op het perceel plaatselijk bekend Dorpstraat 53 te Middelaar.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 25 april 2007 gedurende zes weken ter inzage, in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden, conform de procedure omschreven in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Molenhoek terrein Vloet, ten behoeve van:


- het vestigen van een kantoor aan huis, ter plaatse van de Chopinstraat 34 te Molenhoek.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 25 april 2007 gedurende zes weken ter inzage, in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden, conform de procedure omschreven in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149

..

Openbare bekendmaking Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar bekend dat zij voornemens zijn i.v.m. de voorbereiding van het centrumplan Mook (Wro, vrijstelling art. 19 lid 2), hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van te bouwen appartementen op de volgende locatie:


- Groesbeekseweg te Mook (bouwblok C, nabij de Rijksweg).

Het ontwerp besluit met de daarbij behorende stukken liggen van 25 april t/m 8 mei 2007 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Gedurende de gestelde termijn kan iedere belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerp indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar.

Voor meer informatie of het inbrengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024 - 696146.

Wet verontreiniging oppervlaktewateren / Wet milieubeheer

BEKENDMAKING

Het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Peel en Maasvallei maakt, gelet op artikel 7b, tweede lid, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren juncto artikel 14.3, tweede lid, Wet milieubeheer mede namens het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Mook en Middelaar, bekend dat bij besluit van 20 april 2007 respectievelijk 16 april 2006 onder een aantal voorschriften aan Nazorg Limburg B.V., Europalaan 24 te Maastricht-Airport zijn verleend:


- een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor het lozen van bedrijfsafvalwater, afkomstig van de voormalige stortplaats Mook gelegen aan de Groesbeekseweg ongenummerd te Mook, via de gemeentelijke riolering en de rioolwaterzuiveringsinstallatie Gennep, in het oppervlaktewater genaamd de Niers (ingeschreven onder nummer V2006-137);


- een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het oprichten en in werking hebben van een installatie voor het onttrekken en benutten van stortgas afkomstig van de voormalige stortplaats Mook, gelegen een aan de Groebeekseweg ongenummerd te Mook.

Naar aanleiding van het ontwerp-besluit zijn door Nazorg Limburg B.V., aanvrager om vergunning, zienswijzen naar voren gebracht. De nu verleende vergunning op grond van de Wet milieubeheer wijkt af van de ontwerp-vergunning.

De besluiten en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 25 april 2007 tot en met 5 juni 2007 ter inzage en wel:


- op het kantoor van genoemd waterschap, p/a Maria Theresialaan 99 te Roermond op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur (bureau Vergunningen);


- op het kantoor van de gemeente Mook en Middelaar, Raadhuisplein 6 te Mook gedurende de openingstijden.

Ingevolge de artikelen 20.1, eerste lid en 20.6 van de Wet milieubeheer staat tot en met 5 juni 2007 voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een besluit treedt na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een besluit treedt alsdan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA 's-GRAVENHAGE. Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het behandelen van het beroep en het verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald. Voor verdere informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State, tel. (070) 426 42 51, website www.raadvanstate.nl.

Roermond / Mook en Middelaar, 24 april 2007.

Goedkeuring bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg, perceel bloembollenbedrijf e.o.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 10 april 2007 het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg, perceel bloembollenbedrijf e.o. hebben goedgekeurd.

Dit bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het vm. bedrijfsperceel van het bloembollenbedrijf Hoeveveld 19 e.o. te Molenhoek in de vorm van een drietal percelen voor kleinschalige bedrijvigheid, alsmede van een achttal woningen, aansluitend aan het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg. Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten ligt met het desbetreffende bestemmingsplan met ingang van woensdag 25 april 2007 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie).

Belanghebbenden die tijdig bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten tegen dit bestemmingsplan, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest dit tijdig te doen, kunnen binnen genoemde termijn beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten. Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Mook, 18 april 2007

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De wnd. secretaris, De burgemeester,

J.G. Meeussen drs. C.A.M.Hanselaar- van Loevezijn

.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Bovensteweg 36 herbouw van een afgebrande woning

Plasmolen:

Witteweg 9 uitbreiding Jachthaven Eldorado

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.