KNHS


NIC Zuidlaren gaat door in Prins Bernhardhoeve
23 april 2007

Met het sluiten van een driejarige overeenkomst tussen NIC Zuidlaren, BCM en Leyten en partners is er duidelijkheid gekomen wat betreft de nabije toekomst van het Noordelijk Internationaal Concours hippique NIC Zuidlaren. De komende drie jaren kan het NIC Zuidlaren als vanouds in de Prins Bernhardhoeve worden gehouden. De editie 2007 staat inmiddels al gepland van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober in de Prins Bernhardhoeve Zuidlaren.

De afgelopen weken hebben de organisator van het oudste indoorconcours hippique van Nederland, BCM, en projectontwikkelaar Leyten en partners, mede-eigenaar van het hallencomplex, overeenstemming bereikt over de voortgang van het concours hippique.
Wij zijn daar enorm blij mee, vooral omdat er nu in een vroegtijdig stadium duidelijkheid is over het aanstaande concours en de edities die daarna worden gehouden, zegt Paul Bruger, directeur van concoursorganisator BCM uit Eindhoven.
In de afgelopen jaren was er veel onzekerheid of de paardensportevenementen doorgang zouden kunnen vinden. Bij de laatste edities kregen we pas in de zomer te horen dat we weer een jaar verder konden. Nu is er voor de komende drie concoursen duidelijkheid en dat geeft een erg goed gevoel, aldus Bruger.
Na de verkoop van het beurscomplex Prins Bernhardhoeve Zuidlaren, begin januari, was het erg onduidelijk wat de toekomst van het traditionele concours hippique Zuidlaren zou zijn. In 2004 werd het 50-jarige jubileum van het concours nog gevierd. Na het grootse jubileum volgde er een periode van onzekerheid. Desondanks kon het evenement ook in de afgelopen twee jaren worden gehouden. In februari hebben wij een uitnodiging van Leyten en partners gehad om te komen praten en onlangs zijn we tot overeenstemming gekomen, laat Bruger weten.

Ook voorzitter Max Becherer van het bestuur van NIC Zuidlaren is ingenomen met de ontwikkelingen. Het bestuur is uitermate verheugd dat er een overeenkomst is. Niet alleen vanwege het doorgaan van het komende concours, maar juist omdat er een meerjarig karakter aan gegeven is. De afgelopen jaren, vooral ook in 2006, hebben we toch gewerkt vanuit een periode van onzekerheid en daar is nu een eind aan gekomen voor in ieder geval drie jaren, aldus Becherer, die zelf vanaf het begin betrokken was bij de gesprekken over de voortgang van het concours hippique.

In de wetenschap dat het concours voor de komende drie jaar zeker is van haar vaste onderkomen, gaat BCM snel aan de slag om de voorbereidingen te treffen voor de 53-editie van het NIC Zuidlaren. Van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober is het publiek in ieder geval weer van harte welkom voor het paardensportevenement van allure, NIC Zuidlaren.