KNHS


Voltigefeest in Weesp
22 april 2007
Gambler

Zondag 18 maart werd er bij Manege Bleijenberg in Weesp een voltigewedstrijd georganiseerd door de Weesper Vecht Ruiters. Eindelijk was het dan weer zo ver. Nadat vorig jaar de wedstrijd op het laatste moment afgezegd moest worden was er dit jaar geen vuiltje aan de lucht.

De zondag begon vroeg. De eerste deelnemers meldden zich om kwart over acht. Helaas kwam de eerste en gelukkig enige afzegging ook tegelijk binnen. Vanwege het slechte weer (storm en hagel) durfden zij de rit via de afsluitdijk niet aan. Dit zelfde weer had er trouwens al voor gezorgd dat de zorgvuldig opgebouwde partytent plat gewaaid over het terrein dwarrelde.

Na het startsein om kwart over negen konden de drie juryleden beginnen met het beoordelen van de verrichtingen. De A tm D teams + junioren startten met hun plicht. Daarna was het tijd voor solovoltigeurs en de E4-tallen en basispaardrijden.

Aan het eind van de ochtend werden de prijzen uitgereikt aan de solos en de E-viertallen en de teams Basispaardrijden. De tijd tot de prijsuitreiking werd opgevuld door een jonge streetdance groep die in de wedstrijdring een spetterend optreden lieten zien.

De organiserende vereniging deed zelf met twee zestallen mee. Eén volledig nieuw team in de klasse E en het andere team in de Klasse D. Het D team startte deze wedstrijd voor het eerst op een ander paard, Gambler. Ook deden er deze wedstrijd voor het eerst twee solovoltigeurs mee op het paard Gambler.

In de middag toonden de A tm D teams + junioren hun kür en lieten maar liefst tien E6-tallen hun plicht en kür zien. Om exact vijf uur werd het dankwoord aan alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en juryleden uitgesproken en werden de resultaten van het middagprogramma bekend gemaakt. Veel voltigeurs en teams werden beloond met een winstpunt.

Al met al een zeer geslaagde en vooral gezellige sportieve dag die wellicht volgend jaar nog grootser opgezet kan worden als de nieuwbouw van een extra overdekte rijhal bij de manege een feit wordt.

Schrik
Later die week werd onze vereniging opgeschrokken door het volgende bericht: ons voltigepaard Gambler was plotseling overleden. Een enorme schrik en veel verdriet. Gambler was bijna 1 jaar ons voltige paard. In het begin was het moeilijk, hij was behoorlijk schrikachtig, en vond het maar raar dat wij allemaal vreemde dingen op zijn rug deden. Toch begon hij er na een tijdje aan te wennen. Hij begon ons te vertrouwen, en wij hem. Hij werd een echt voltige paard. Ons voltige paard!
Voltigegroep Bleijenberg, Weesp