Gemeente Leeuwarden

Twee lokalen van de Buitenschool uitgebrand

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-04-2007) De Buitenschool aan de J.H. Knoopstraat in Leeuwarden is maandagavond 23 april, rond half tien getroffen door een brand. Eén van de vleugels van de school, waar zich twee lokalen, twee huiskamers, een wasruimte en een gedeelte van de gang bevinden, zijn volledig uitgebrand. De Buitenschool is een school voor speciaal onderwijs, voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.
Ruim 160 kinderen, binnen een brede straal rondom Leeuwarden, zitten op de Buitenschool. Leraren hebben gisteravond de ouders en de taxibedrijven, die de kinderen halen en brengen, gebeld.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een felle uitslaande brand. De korpsen uit Marssum en Grou zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. Het nablussen is tot na middernacht doorgegaan.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche is een onderzoek gestart. Het getroffen gebied is afgezet en wordt bewaakt.

De Buitenschool is dinsdag gesloten. De schoolleiding besluit dinsdag over het lesprogramma van de komende week.