Jan Kassiesprijs voor samenwerking tussen amateurkunst en scholen

dinsdag 24 april 2007

Het thema van de Jan Kassiesprijs - dé prijs voor personen en instellingen die bijzondere activiteiten ontplooien in de kunsteducatie is dit jaar samenwerking tussen amateurkunst en onderwijs op dit gebied.

Deelname aan de competitie voor de Jan Kassiesprijs 2007 staat open voor zowel individuen als organisaties: amateurkunstenaars en
-verenigingen, scholen (ook het speciaal onderwijs) en docenten, instellingen voor kunsteducatie en consulenten. Het gaat om projecten in alle kunstdisciplines: beeldende kunst, dans, literatuur, muziek, theater en audiovisueel. Ook toegepaste kunsten zoals architectuur, mode en vormgeving en wereldcultuur, zoals breakdance en capoeira, vallen hieronder. Een combinatie van disciplines is eveneens mogelijk. De projecten kunnen deel uitmaken van het schoolcurriculum of worden uitgevoerd in het kader van de BredeSchool of voor- en naschoolse opvang.

Scholen primair en voortgezet onderwijs en amateurkunstenaars en verengingen kunnen hun beste project tot 15 juni 2007 insturen via het inschrijfformulier. Het prijzengeld bedraagt in totaal 4.750 en wordt verdeeld over vijf prijzen.
Tijdens de prijsuitreiking, eind november, wordt tevens een brochure gepresenteerd. Hierin zijn niet alleen alle genomineerde projecten beschreven en in beeld gebracht, maar wordt ook meer informatie gegeven over het onderwerp samenwerking tussen scholen en amateurkunst op het gebied van kunsteducatie. Met de brochure en de publiciteit rondom de prijsuitreiking worden de winnende projecten in het zonnetje gezet en de samenwerking tussen scholen en amateurkunst op het gebied van kunsteducatie gestimuleerd.

Sinds 1988 wordt de prijsvraag om het jaar georganiseerd met als doel bijzondere, eigentijdse en vernieuwende activiteiten op het gebied van kunsteducatie te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Vanaf 2005 heeft Kunstconnectie, branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening, de organisatie voor haar rekening genomen. Bij elke prijsuitreiking wordt een bepaald onderwerp of een bepaalde doelgroep centraal gesteld.

Meer informatie over de deelnamecriteria en de -procedure is hier te vinden.