Vadercursus op BredeSchool succes

dinsdag 24 april 2007

Het idee van een Zutphense BredeSchool om met name allochtone vaders een cursus aan te bieden was een schot in de roos. Er is al een vervolg.

BredeSchool De Waaier in Zutphen besloot vorig jaar vaders meer bij het onderwijs en de opvoeding van hun kinderen te betrekken. Met name Turkse vaders deden mee aan allerlei activiteiten om hun betrokkenheid te vergroten. Dat bevorderde tevens de integratie en de sociale samenhang in school en buurt. De opzet slaagde zo goed dat er ook een moedercursus kwam, meldt dagblad De Stentor.

Inmiddels heeft de Stichting Welzijn Zutphen (SWZ) in samenwerking met de BredeSchool een vervolgcursus opgezet, waarvoor opnieuw grote belangstelling bestaat. In de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan het sociale stelsel in Nederland, en de rechten en plichten die daarbij horen. Verder wordt gesproken over gezinsvorming, dubbele nationaliteit, integratie, remigratie, WIA, AOW en het starten van een eigen bedrijf. In De Stentor zegtr Liesbeth van Burken van de SWZ: "We willen in contact komen met zoveel mogelijk allochtone vaders. We merken hoe belangrijk die vaders het vinden dat hun kinderen slagen in de Nederlandse samenleving en we merken gelukkig ook dat ze bereid zijn daar zelf een steeds wezenlijker bijdrage aan te leveren, omdat ze beseffen dat goed onderwijs een basisvoorwaarde is voor een betere toekomst voor hun kinderen. Als de vaders eenmaal actiever zijn in de school volgt de betrokkenheid bij de buurt vaak vanzelf."