Stichting wil grootschalig onderzoek inzake rookbeleid Horeca

24.04.2007 / 11:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting rokersbelangen

Stichting rokersbelangen

Laren, 24 april 2007

Overheid vertoont sektarische trekjes als het om rookbeleid gaat

Sinds jaar en dag wordt er door de overheid, anti rook organisaties en nog velen anderen belanghebbenden geschermd met onderzoeken en ondersteunende campagnes waaruit moet blijken dat een ieder zich achter het idee schaart dat Nederland uiteindelijk rookvrij moet worden. Veel gezagsdragers, wetenschappers, politici en anderen voelen zich gesteund door het ontmoedigingsbeleid en de antirook hype om makkelijk te kunnen scoren in de media.
Selectieve berichtgeving en andere gemanipuleerde cijfers worden als waar geciteerd en gedrukt in de media om maar rechtvaardiging van het gevoerde beleid te krijgen. De werkelijkheid is anders; in de Horeca is ruim 70 % van de horecabezoeker helemaal niet blij met een rookverbod (zie ook onderzoek party flock waar ruim 45.000 jongeren aan hebben meegedaan ) Een niet mis te verstaan oordeel dus van de horeca bezoeker. Alle andere onderzoeken, geïnitieerd door o.a. anti rook organisaties kleeft een anti rooklucht aan. Met andere woorden, de uitkomst weten we al, nu nog even de vragen er bij zoeken.
Ik zou er nu voor pleiten om werkelijk een grootschalig onderzoek te doen (met inbreng van alle betrokken organisaties) en zien wat er nu werkelijk leeft bij de Nederlander met betrekking tot al deze wet en regelgeving.

Stichting Rokersbelangen
Ton Wurtz

Note voor de redactie,