Politie Gelderland-Zuid

Bromfietser na aanrijding gered

Zaltbommel, 24-04-2007 o Maandagavond om 21:25 uur is een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Zaltbommel gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Bommelsekade met de Veilingweg.

Agenten die na de melding ter plaatse gingen, troffen een auto aan in de sloot langs de Veilingweg. Even verderop zagen zij een man in de sloot staan, dit bleek de bestuurder van deze auto, een 20-jarige inwoner uit Kerkdriel. De man hield de 17-jarige bestuurder van de bromfiets (crossfiets) boven water. De jongen was in de sloot terechtgekomen nadat hij op het kruisingsvlak door de auto werd geschept. Naast de automobilist schoten ook omwonenden te hulp. De hulpverleningsdiensten werden meteen gewaarschuwd.

De 17-jarige liep ten gevolge van het ongeval diverse verwondingen op waaronder beenletsel en een hersenschudding. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer kwam om assistentie te verlenen. Specialisten van Verkeersongevallenanalyse van de politie verrichtte een (technisch) sporenonderzoek om de precieze toedracht te achterhalen. (08)