Amsterdam Airport Schiphol

Skylink opent nieuw vrachtgebouw op Schiphol-Zuidoost

Vorige week heeft Skylink het nieuwe Vrachtgebouw 9 op Cargo World Schiphol-Zuidoost in gebruik genomen. Skylink wordt samen met Menzies Aviation, hoofdgebruiker (75%) van dit nieuwe gebouw.

Vrachtgebouw 9 is ontwikkeld door en in eigendom van Schiphol Real Estate. De opening van het nieuwe gebouw werd verricht door Wil van Roemburg,, medeoprichter en Commissaris van Skylink en Jeroen Giling, directeur van Skylink. Deze opening geschiedde in aanwezigheid van o.a. Ram Menen SR VP van Cargo Emirates Airlines, Minoru Hida VP Cargo van Japan Airlines Ad Mast, algemeen directeur van Schiphol Real Estate en Enno Osinga, senior vice-president Cargo van Amsterdam Airport Schiphol.

Het nieuwe vrachtgebouw heeft een omvang van 24.600 m2 bedrijfsruimte en 4.500 m2 kantoorruimte . Het ontwerp is van Groosman Partners Architecten uit Rotterdam. Cordeel was de hoofdaannemer. De bouw van Vrachtgebouw 9 is gestart in april 2006.

Skylink is al sinds 1988 op Schiphol gevestigd en handelt per jaar circa 80.000 ton vracht af. Met deze nieuwe vestiging van totaal 10.000m2 verwacht Skylink de toekomstige groei optimaal te kunnen accommoderen. Skylink zal eind april haar operaties in het nieuwe vrachtgebouw starten. Skylink is tevens gevestigd op de Luchthaven Brussel, hier beschikt Skylink over een faciliteit van 2.000m2.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook rond Eindhoven en Rotterdam Airport en internationaal rond de luchthavens Malpensa/Milaan en Hong Kong International Airport.

Met 46,1 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2006 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2006, ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl

Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl