Ingezonden persbericht


SNT houdt voeling met virtuele klant

Nieuwe dienst volgt eindgebruikerscommentaar in blogs en op fora

Amersfoort, 24 april 2007 - SNT en TietoEnator hebben een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee overzichtelijk in kaart wordt gebracht wat er op het internet over ondernemingen wordt geschreven. SNT struint de fora, blogs en digitale gemeenschappen af en brengt in kaart wat 'de man op straat' vindt van een product of dienst. Een nieuwe service van SNT voor de grote consumentenmerken waarvoor zij de klantcontacten verzorgt. Het doel van de dienst is negatieve beeldvorming tegen te gaan en echte klachten snel op te lossen.

De nieuwe dienst SNT NetC@re, is ontwikkeld door SNT en TietoEnator. SNT verzorgt het (geautomatiseerd) doorzoeken van de digitale gemeenschappen, blogs en forums, de proactieve klantenservice aan de digitale consument en de rapportage voor de bedrijven waarvoor zij de klantcontacten verzorgt. SNT zal daarnaast samen met TietoEnator, expert op het gebied van serviceverlenings- en verkoopprocessen van grote ondernemingen, zorgen voor de analyse en oplossingen bieden voor de geconstateerde oorzaken aan de klant. TietoEnator heeft ook het IT-platform achter de dienst ontwikkeld.

Social computing
Ondernemingen krijgen steeds meer te maken met ´social computing´: binnen digitale gemeenschappen, blogs en fora worden meningen gedeeld. Dit zijn belangrijke uitingen, want positieve klantervaringen zijn niet na te bootsen door concurrenten en ze hebben grote zeggingskracht, omdat ze onderling, 'mond tot mond' worden overgedragen door consumenten.

Bjorn de Hoon, directeur TietoEnator Digital Innovations Nederland zegt: "Onze voorspelling is dat de invloed van digitale consument zo groot wordt dat die rond 2010 rechtstreeks de strategie van bedrijven beïnvloedt." SNT verzorgt jaarlijks miljoenen klantcontacten voor grote consumentenmerken en onderstreept deze voorspelling. Directeur SNT Jac Vermeer geeft aan dat de invloed van consumenten op de dienstverlening en beleid van een bedrijf steeds groter wordt door internet. De mening van de klant op onder andere blogs beïnvloed de nieuwe klant. Voor bedrijven is het van belang bewust te zijn van de meningen die klanten delen en daar proactief op te reageren. SNT en TietoEnator spelen nu in op deze ontwikkeling met NetC@re, een geavanceerde proactieve dienstverlening. NetC@re geeft ondernemingen de mogelijkheid om de berichtgevingen te volgen, te reageren op de individuele situaties en de signalen te benutten om zo hun bedrijfsvoering verder aan te scherpen.

Over SNT
SNT behoort tot de grootste aanbieders op het gebied van afhandeling van multichannel klantcontacten en is het langst bestaande contactcenter in Nederland. SNT werkt voor grote verzekeringsmaatschappijen, diverse A-consumentenmerken, banken, IT, telecommaatschappijen en internetserviceproviders. SNT wordt regelmatig ingeschakeld bij overheidscampagnes en gemeentelijke projecten. SNT heeft de langste CRM-geschiedenis in Nederland en daardoor jarenlange kennis over en ervaring met klantinteractie en klantinteractieprocessen. Deze kennis is geborgd in de organisatie en processen.

Over TietoEnator
TietoEnator Digital Innovations (DI) is expert op het gebied van serviceverlenings- en verkoopprocessen van grote ondernemingen. TietoEnator DI verzorgt de optimale inrichting van contactcenters, crm en selfservice en stroomlijnt die met de achterliggende bedrijfsprocessen. Diensten omvatten advies en ontwikkeling; implementatie; beheer; en ondersteuning van klantcontactoplossingen. Tot de klanten van TietoEnator DI Nederland behoren grote financiële instellingen, telecomaanbieders, energiemaatschappijen en overheidsinstellingen.

De Nederlandse vestiging is in 1993 opgericht en gevestigd in Amersfoort. Het hoofdkantoor van TietoEnator bevindt zich in Finland. Hier bevindt zich ook het pan-Europese expertisecentrum, waar TietoEnator DI haar kennis en ervaring op het gebied van contactcenters, crm en selfservice bundelt. Het bedrijf telt wereldwijd 15.000 medewerkers en behaalde in 2006 een netto omzet van ruim 1,6 miljard euro. Meer informatie is te vinden op www.tietoenator.nl.

Voor meer informatie:
TietoEnator Digital Innovations
Bjorn de Hoon
t: (033) 453 62 00
e: bjorn.dehoon@tietoenator.com

SNT
Mark Janson
t: (079) 368 69 70
e: mjanson@nl.snt.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: tietoenator@publiekswerk.nl