Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Breedbandnetwerk voor bedrijventerrein Barendrecht-Oost

BARENDRECHT (dinsdag 24 april 2007) ­ Wethouder Ett Schoehuizen heeft maandagmorgen het startsein gegeven voor de aanleg van een breedbandnetwerk op het bedrijventerrein Barendrecht- Oost. De gemeente Barendrecht legt het netwerk niet zelf aan, maar faciliteert in de aanleg en het verstrekken van vergunningen voor de kabels in de grond. Op dit moment bereidt de gemeente de revitalisering van de bedrijventerreinen ten oosten van het spoor voor en de aanleg van een breed- bandnetwerk sluit aan op de gewenste verbetering van het gebied.

In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein Barendrecht-Oost werkt de gemeente Barendrecht aan een zo gunstig mogelijk ondernemersklimaat. Een hightech bedrijfsomgeving past in deze doelstelling. Daarbij zullen door de revitalisering op diverse plaatsen werkzaamheden in de buitenruimte plaats gaan vinden, waarmee het leggen van datakabels efficiënt kan worden gecombineerd. Daarom verleent de ge- meente haar medewerking aan de aanleg van breedband in de vorm van een netwerk van glasvezel. Het netwerk is toekomstgericht en maakt het transport van grote hoeveelheden data mogelijk, waarbij diverse automatiseringsdiensten kunnen worden aangeboden. Denk hierbij aan videoconferencing, IP-VPN, bedrijfs- en gebiedsbewaking onder de vlag van parkmanagement en online back-up.

Goede samenwerking
Om het netwerk rendabel te kunnen maken, is het noodzakelijk dat ondernemers in het gebied de handen ineen slaan. De Vereniging van Barendrechtse Ondernemers (VBO) en de leden van de Businessclub van de BVV Barendrecht hebben dit initiatief van wethouder Schoehuizen opgepakt. De VBO heeft Digisource geïntroduceerd bij de gemeente Barendrecht, waarna de gemeente heeft besloten dat Digisource, onder de naam Digifiber, gezamenlijk met BBned (glasvezelleverancier) en Rout-IT (internet serviceprovider) dit pro- ject gaat oppakken.

Noot voor de pers,