24.04.2007 / 13:53 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Spotnu.nl

Spotnu.nl

Eerste Nederlandse matchmachine met videoadvertenties online

APELDOORN - Op 17 april 2007 is het eerste Nederlandse platform Spotnu.nl gelanceerd waarin de (klein)zakelijke- èn particuliere markt elkaars producten en diensten leren kennen door videoadvertenties. De persoonlijke voorkeuren van de gebruiker bepalen de zoekresultaten bij spotnu.nl en niet het reclamebudget van de adverteerder.

Waarom een nieuwe generatie zoekmachine?
Vooral voor het Midden en Kleinbedrijf is het nauwelijks meer mogelijk om bij de diverse zoekmachines boven aan te staan bij de zoekresultaten. Grote ondernemers met enorme budgetten voor marketing kunnen dit wel betalen. Zo worden de grote spelers groter en de kleinere bedrijven kleiner. Het MKB is tamelijk onzichtbaar in het World Wide Web!

Voorheen was de startpagina een uitkomst. Nu bestaat er voor ieder product of dienst minstens 1 startpagina waarin ontelbare links zijn opgenomen. Veel efficiënter en gebruiksvriendelijker is het matchen van het aanbod met zoekprofielen van gebruikers van Spotnu.nl.
Spotnu.nl is een immer ontwikkelend platform waar op dit moment alvast het zoeken naar bedrijven, het verkopen van spullen en diensten en dating gecombineerd wordt. Op het moment van lancering is Spotnu.nl nog in opbouw. Landelijke en regionale campagnes zorgen voor grotere naamsbekendheid.

In èèn klik gematched
Met èèn klik koppelt deze 'nieuwe generatie zoekmachine' de persoonlijke voorkeuren van de consument met de (zeer) specifieke diensten en producten van de aanbieder. In tegenstelling tot sites als Marktplaats, Speurders en de Gouden Gids hoeft de gebruiker bij Spotnu.nl niet pagina's lang te scrollen en uiteindelijk te concluderen dat niet is gevonden wat men zocht. Het matchingsysteem van Spotnu.nl is gebruiksvriendelijk, efficiënt en snel.

Video
In het proces om consument en bedrijf online aan elkaar te koppelen werkt het gebruik van streaming video vertrouwenwekkend en is aantrekkelijk voor de gebruiker. Geen lappen tekst bij Spotnu.nl die toch al niet meer binnenkomen bij de moderne internetgebruiker. Streaming video wordt de standaard om te communiceren via internet.

Geen Spam
De bezoeker krijgt alleen die zoekresultaten waar zij echt interesse in heeft, en ervaart die allerminst als Spam. Bedrijven worden gekoppeld aan hun doelgroep. Met de video kan de gebruiker zich een goed oordeel vormen over het bedrijf. Video laat meer ruimte over voor creativiteit van de adverteerder.

Spotjes en Dating
Ook bij het verkopen of kopen van (tweede hands) spullen en diensten op 'Spotjes' wordt alles getoond met een video of een slideshow. Zo krijg je als bezoeker een goed beeld van het product wat te koop wordt aangeboden. Hierdoor zal het product sneller verkocht worden. Ook bij de spotjes worden de zoekresultaten bepaald door de persoonlijke voorkeuren van de bezoeker.

Dating met een videopresentatie is spannend, leuk en verrassender. Niet alleen een omschrijving geven van jezelf, maar ook een video opname van jezelf al zingend en dansend. Echt laten zien wie en wat je bent. Dat maakt dating op www.spotnu.nl bijzonder en betrouwbaarder. De video's worden wel eerst gecontroleerd voordat ze geplaatst worden op de site. Daten moet leuk en veilig zijn.

Prijzen
Spotnu.nl hanteert bescheiden tarieven voor haar klanten en gebruikers.

Voor de video presentatie onder het tabblad 'Bedrijven' betalen bedrijven 125 euro per jaar exclusief BTW tot 15 mei. Daarna zal het jaarabonnement 249 euro exclusief BTW bedragen.

Voor het rechtstreeks aanbieden van producten en diensten onder het tabblad 'Spotjes' zijn de meeste rubrieken gratis. Voorlopig zijn alle rubrieken ter introductie kosteloos. Daarna geldt bij bepaalde rubrieken een prijs van 6 euro en 25 euro per spotje.

Voorlopig is het gebruik van de 'Dating' kosteloos. Later betaalt de gebruiker voor een half jaar Full Membership 29,95 euro.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SpotNu.nl
Peter-Jan Bosgoed ( commercieel directeur )
Linie 508
7325 DZ Apeldoorn
Telefoon: 06 140 45 144.