Ingezonden persbericht


Persbericht

Völkl Tennis lanceert tennisracket met power arm

Boris Becker denkt mee.

Revolutie onder de tennisrackets: de nieuwe Power Arm van Völkl

Heerlen, april 2007 - Völkl Tennis lanceert als eerste merk een tennisracket met power arm, gemaakt van het unieke materiaal DNX. De power arm zorgt voor meer kracht en stabiliteit en de voordelen zijn volgens de ontwerpers bij iedere slag merkbaar. 'Iedere bal wordt harder en met meer precisie gespeeld.'

Boris Becker
Völkl is al jarenlang een autoriteit op het gebied van tennisrackets. Met de hulp van onder meer Boris Becker, de tennisser die op zijn 17e al het prestigieuze Wimbledon won, ontwikkelt Völkl tennisrackets voor ieder type speler. Het idee voor een racket met power arm leeft al lang bij Völkl, maar tot nu toe ontbrak het juiste materiaal. DNX bleek de ontbrekende schakel te zijn.

Power arm: de bal wordt gekatapulteerd
De dynamische eigenschappen van de power arm zorgen voor een maximum aan kracht voor elke tennisspeler. Door zijn constructie los van het racketblad duikt de tennisbal dieper in de snaarbespanning. Op het 'omkeermoment' zwaait de power arm dynamisch terug naar de uitgangspositie en trekt daarbij de bespanning weer naar voren. Met als gevolg een versnelling van de bal, die met een ongelooflijke kracht uit de bespanning wordt 'gekatapulteerd'. Tennissers hebben met dit racket een verbeterde controle (+30%), een maximum aan stabiliteit en kracht en ze kunnen de ballen harder en exacter spelen. En welke tennisser -of je nu recreatief een balletje slaat of de Grand Slam-toernooien afreist - wil dat nu niet.

De grote voordelen van DNX: lichter en 25 keer sterker

Bij het nieuwe Völkl tennisracket met power arm draait het allemaal om DNX, de zuiverste vorm van grafiet, dat lichter is dan het gebruikelijke carbonvezel, maar wel 25 keer sterker. De unieke eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat DNX bijvoorbeeld ook gebruikt wordt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart.

Völkl voorloper

Tot nu toe was het productieproces van DNX te complex en te kostbaar voor productie in grote hoeveelheden. Völkl Tennis is er echter in geslaagd het materiaal zo toe te passen dat er nu wel op grotere schaal geproduceerd kan worden. Daarmee is het wereldwijd gezien de eerste onderneming die het high-tech materiaal gebruikt voor de power arm en andere tennisrackets.

De Völkl Power Arm kost E 299,95. Voor meer informatie zie www.voelkl.nl.



Ingezonden persbericht