Ingezonden persbericht


Atos Origin grote winnaar IT Sails 2007

Zeilregatta voor IT-bedrijven volgend jaar op herhaling

Wormer, 24 april 2007 - Het zeilteam van Atos Origin heeft de zeilregatta IT Sails 2007 gewonnen en kreeg daarmee de IT Sails Wisselbeker in handen. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Decos Technology Group en Attachmate. Afgelopen week werd de IT Sails Regatta onder ideale weersomstandigheden op het IJsselmeer gevaren. De zeilwedstrijd bestond uit een training onder leiding van zeilprofessionals, gevolgd door drie races over een door Team Heiner uitgezet parcours. Op 17 april 2008 vindt de volgende strijd om de IT Sails Wisselbeker plaats.

Tijdens de regatta streden teams van webMethods, Attachmate, Symantec, Business Objects, Decos Technology Group, Atos Origin en ISIT om de IT Sails Wisselbeker. De teams bestonden uit medewerkers, klanten en zakelijke relaties van de bedrijven. Zij maakten onder leiding van ervaren zeezeilers van Team Heiner gebruik van de hightech wedstrijdvloot van Team Heiner.

De dag begon met een multimediapresentatie door Tom Touber, Shore Operations Director bij Team Heiner, over de IT en logistiek rondom de zeilschepen ABN AMRO I en II tijdens de Volvo Ocean Race 2005-2006. Duidelijk werd dat mensen de succesfactor waren bij dit driejarige miljoenenproject. Geïnspireerd door het teamwork tijdens de Volvo Ocean Race, gingen de IT-bedrijven tijdens de zeilregatta de sportieve strijd met elkaar aan. Voordat de wedstrijd startte, kregen de teams een korte praktijktraining op het water, gevolgd door een wedstrijdbriefing.

Marije van Westenbrugge van organisator Jibe! Events: "Deze eerste editie van IT Sails was een succes. De teams van de verschillende bedrijven waren allemaal erg enthousiast en fanatiek. Op het IJsselmeer met windkracht 5 ging het er tijdens de wedstrijd meermalen hard aan toe. Een traditie in de IT-wereld is geboren. Op 17 april 2008 zal de IT Sails Wisselbeker weer de inzet zijn van een sportieve krachtmeting op het water tussen IT-bedrijven."



Ingezonden persbericht