Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 17 april 2007

Jos van Schaik nieuwe CFO van R&D Media Holding BV

Nieuwe CFO zet in op gestructureerde groei R&D Media

Jos van Schaik is per 1 april 2007 de nieuwe CFO van R&D Media Holding BV. R&D Media bezit onder andere het mobile entertainment concern Glomobi. Van Schaiks belangrijkste bijdrage ligt in een gestructureerde groei van R&D Media. "R&D heeft uitdagende groeiplannen zowel qua geografie als productportfolio. Het is mijn ambitie om dat groeiproces gecontroleerd plaats te laten vinden."

Van Schaik startte zijn carrière als registeraccountant en werkte bij PriceWaterhouseCoopers als audit manager. De afgelopen tien jaar had Van Schaik financiële managementfuncties bij verschillende ICT-bedrijven waaronder Tech Data, KPNQwest en KPN. Daarbij deed hij veel internationale ervaring op. "Ik keer steeds in de ICT-wereld terug. De dynamiek trekt me. Bij R&D Media gonst het van de activiteiten en ideeën en daarom voel ik me er thuis."

De ruime internationale ervaring van Van Schaik komt R&D Media uitstekend van pas. R&D Media is een wereldwijde speler en heeft drie kantoren in het verre oosten. Van Schaik is goed bekend met zowel de Amerikaanse als de Aziatische zakencultuur.

Gestructureerde groei betekent voor Van Schaik een goede planning en het formuleren van realistische doelstellingen. "Deze groeifase vraagt continu sturing. Je moet bovenop de bal zitten en vooruitkijken. De timing en het succes van productlanceringen en het betreden van nieuwe markten zijn cruciaal voor de financiële performance. Uiteraard zullen we veel processen en procedures aanscherpen."

Met zijn ervaring zal Van Schaik zich vooral richten op het beheersen van het financiële proces. "We zitten nu in een cruciale fase. Ik verwacht een substantiële groei. Je moet bepaalde stappen maken en je moet het snel doen. Dan is het belangrijk dat iemand vanuit de financiële functie dat proces in goede banen leidt."


---

R&D Media Holding BV exploiteert op vijf continenten mobile content en is onder meer eigenaar van Glomobi. Glomobi is een van de grootste aanbieders van entertainment diensten als ringtones, nieuwsdiensten en (interactieve) games op mobiele telefoons. Bovendien is Glomobi gespecialiseerd in het koppelen van deze diensten aan TV-promotie. Glomobi beschikt over een eigen technisch platform. Hierdoor is het mogelijk snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen en omstandigheden en wereldwijd efficiënt te communiceren met partners.


---